2021. April 11., Leó Szaniszló

Mindenki ügye

#vakcina #oltás #háziorvos

Mégis oltani fog a háziorvos, aki korábban megtagadta a vakcinák beadását

2021.3.25. 12:50

A doktor eddig azért nem akart oltani, mert a rendelőjét kicsinek ítélte, és a vakcinák engedélyezésével is problémája volt.

Erdőkertes polgármestere jelentette be a Facebookon, hogy  péntektől megkezdi körzetének oltását az erdőkertesi háziorvos, aki korábban megtagadta a védőoltások beadását - szúrta ki a HVG

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Kiss Csaba korábban azért tagadta meg a védőoltások beadását, mert úgy vélte, veszélyes lenne oltópontot kialakítani a rendelőjében, ahol szerinte nem lehet elkülöníteni az oltásra érkezőket és a betegeket, és ilyen körülmények között csak segítené a vírus terjedését.Emellett arról is beszélt, hogy nem akar olyan vakcinákkal oltani, amelyeknek nincs európai uniós engedélyük.

 

Kiss praxisát végül a Pest Megyei Kormányhivatal egymillió forintos egészségügyi bírsággal sújtotta.

 

Kiss korábban az LMP országgyűlési képviselőjelöltje is volt, emiatt pedig az ügye politikai színezetet is kapott: a kormánymédia jellemzően "baloldali" háziorvosként emlegette őt, összhangban az Oroján Sándor által is hangoztatott fideszes narratívával, miszerint az ellenzék oltásellenes.

 

Pásztor László, Erdőkertes polgármestere azt írta, hogy Kiss a település másik háziorvosával együtt 210 vakcinát fog beadni a két körzetben.

 

(Indexfotó: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló