2021. augusztus 1., Boglárka

Eger ügye

#eger #viadukt #holokauszt #falfirka #oltásellenesség

Eltüntették az oltásellenes falfirkát az egri viaduktnál, a rendőrség pedig vizsgálódik az ügyben

2021.03.24. 17:41

A bejelentéseket követően lefestették a holokauszttal viccelődő graffitit.

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt szerdán, a viaduktnál egy oltásellenes falfirka jelent meg, amely a vakcinák beadása és a náci népirtás közti egyenlőségtételt sugallt.

 

Farkas Attila alpolgármester szerda délután arról tájékoztatta portálunkat, hogy az önkormányzat kérésére a Városgondozás Eger Kft. munkatársai betonalapszínű festékkel lefestették a feliratot.

A városvezetés több bejelentést is kapott a rongálás kapcsán, ami minket is felháborított. A véleménynyilvánítás ilyen formája szerintünk sem elfogadható

- hangsúlyozta az alpolgármester.

 

Közölte továbbá, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínelést követően büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket.

 

Emellett Farkas Attila reagált a körzet önkormányzati képviselője, az egri Fidesz-KDNP frakciót vezető Oroján Sándor Facebook-posztjára is, amelyben a politikus az ellenzéket hibáztatta a történtekért. Az alpolgármester azt írta: végképp elkeserítőnek tartják, hogy a fideszes frakcióvezető ezt az ügyet is arra használta fel, hogy a kormánypárt központi kommunikációját hangoztathassa, miszerint az ellenzék oltásellenességet gerjeszt.

vakcina frei2

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló