2021. April 11., Leó Szaniszló

Eger ügye

#eger #viadukt #holokauszt #falfirka

Ízléstelen falfirka a viaduktnál, a holokauszttal viccelődött az egri vírustagadó (FOTÓK)

2021.3.24. 15:40

Az utalás egyértelmű, valaki a náci haláltábor hírhedt feliratát hozta összefüggésbe az oltási programmal.

Arbeit macht frei, azaz "A munka szabaddá tesz". Ez a felirat volt olvasható az Auschwitz-Birkenauban működő náci haláltábor (pontosabban táborkomplexum) egyik bejárata felett a második világháború idején, 1941-1945 között, hogy azt a naiv reményt keltse a táborba deportált foglyokban: ha ellenállás nélkül végzik a kényszermunkát, talán egyszer szabadok lehetnek. A valóságban azonban a tábort működtető német SS-hóhérok szó szerint halálra dolgoztatták, éheztették, vagy pedig egyenesen a gázkamrákba küldték a mai Lengyelország területén lévő táborba érkező zsidó, cigány, lengyel, orosz, német és más európai származású foglyokat.

 

Az Eger Hírek fotósa vette észre, hogy valaki a borzalmas hátterű náci jelszó átalakításából csinált "poént" Egerben: Vakcina macht frei, olvasható a sárga falfirkán az egri viaduktnál. Az Egri Ügyek is a helyszínen járt, az alábbi fotókat szerda délután készítettük.

vakcina frei2

vakcina frei1

Az elkövető gyaníthatóan arra utalt, hogy a koronavírus elleni harc keretében zajló magyar oltási program, azaz a vakcinák használata egyenértékű a nácik tömeggyilkosságaival Auschwitzban. Nézeteivel nincs egyedül: sajnos a közösségi oldalakon nagyon sok oltás- és vírustagadó kommentelő értékeli úgy az oltási programot, mint népirtást, egyesek szerint pedig ez egy globális emberkísérlet.

 

Sajnos az is lehetséges, hogy a falfirka készítője egyszerűen csak buta, tájékozatlan és feltűnési viszketegségben szenved. Mindkét esetben reméljük, hogy hamar elfogják a tettest és eltűnik ez a szégyenfolt Eger forgalmas pontjáról.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló