2021. május 10., Ármin Pálma

Környék ügye

Normális? Egy bükki barlang bejáratát is szétfújták graffitivel

2018.09.10. 11:49

Önkifejezés vandál módra.

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI) számolt be néhány egészen szomorú esetről. Azt írják: napjainkban elmondható, hogy a graffiti nem csak a településeken okoz problémát, hanem sokszor külterületeken és sajnos ritkán, de a védett területeken is megjelenik. Az ilyen jellegű „alkotások” sajnos a Bükk hegység több pontján is megtalálhatóak.

 

 

Ezeket legtöbbször olyan emberi létesítményeken, mint betonfalakon, hídpilléreken helyezik el, de sajnos volt már arra is példa, hogy egy barlang bejárati zónáját károsították ezzel.

 

A Bükk nyugati részén most is egy falat csúfítottak el, ezért a graffitik eltávolításáról a nemzeti park őrszolgálata gondoskodott, csökkentve ezzel a tájképromboló hatását. Mivel ez a tevékenység megváltoztatja a védett terület jellegét ezért ez a 1996. évi LIII. Természetvédelmi törvény alapján is szabálysértésnek minősül. Az eltávolítás mellett az ügyekben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

 

 

A nemzeti park igazgatósága arra kér mindenkit, hogy a graffitisek ne tegyék tönkre az épített és természeti környezetünket.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló