2024. május 24., Eszter Eliza

Mindenki ügye

#ellenzéki összefogás #novák katalin #köztársasági elnök #egységben magyarországért

Ellenzék: Novák Katalin soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke


Szerintük Novák a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhatott köztársasági elnökké.

 

A Fidesz ma a köztársasági elnök-választáson papírforma szerint Orbán Viktor jelöltjét, Novák Katalint választotta meg Áder János utódjának. A Novákra szavazók között nyilvánvalóan ott voltak a Fidesz köztörvényesei, Völner Pál, Simonka György és Boldog István is, hogy kétszeresen is aláhúzzák:

Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké, és soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke

– írják közleményükben az egyesült ellenzék pártjai.

 

Hozzátették: ahogy arra Róna Péter, az egységes ellenzék közös köztársasági elnök-jelöltje hívta fel a figyelmet parlamenti beszédében, mi, magyarok a Nyugathoz akarunk tartozni, az EU-hoz és a NATO-hoz, nem pedig a putyini Oroszországhoz.

D_MTZ20220310081
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

A mai köztársaságielnök-választás világosan megmutatta, hogy kormányváltás nélkül nincs kiút abból a történelmi zsákutcából, amelybe az Orbán-kormány 12 év Putyin-párti külpolitikája kormányozta hazánkat. Április 3-án két világ fog szemben állni egymással, az EU-hoz, NATO-hoz tartozást és a békét pedig az Egységben Magyarországért képviseli.

– áll a közleményben.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló