2023. március 22., Beáta Izolda

Mindenki ügye

#fűtés #tüzelő

Elfogytak a kályhák, dermesztő árak a piacon


Az egekben jár a tűzterek és az alapanyagaik ára, emellett jellemzően a kályhaépítők sem tudnak több munkát vállalni az idén.

 

Az egekben jár a tűzterek és az alapanyagaik ára, emellett jellemzően a kályhaépítők sem tudnak több munkát vállalni az idén. A rezsicsökkentés kivezetése nyomán hatalmas lett a kereslet a kályhákra – derül ki a Haszon cikkéből.

Akad olyan tűzhelyekkel foglalkozó cég is, amelynek megtízszereződött a forgalma a rezsiváltozást bejelentése után.

Nyáron meg volt tömve a raktárunk, több ezer termékünk állt bent, azóta azok mind elfogytak – nyilatkozta Baranyai Zoltán, a kályhákkal és kandallókkal kereskedő Warnex-Global Magyarország Zrt. marketingese.

 

Emellett a tűzterek építésére is rendkívül nagy lett az igény, amivel párhuzamosan elszállt az áruk is. Amíg korábban akár 6-700 ezer forintból kijött egy épített kályha, addig most csak a tűzterek kialakítása kerül ennyibe. Továbbá ezek alapanyagaira is jellemzően hónapokat kell várni.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Indexfotó: pixabay.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló