2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#díj #kitüntetés #karikó katalin

Életműdíjat kapott Karikó Katalin

Székely Zoárd 2022.01.30. 17:28

Most Bécsben tüntették ki a magyar biokémikust.

Életműért járó Arany Nyíl-díjjal tüntették vasárnap Bécsben Karikó Katalin biokémikust a koronavírus elleni vakciák kifejlesztésében betöltött szerepéért. Idén a magyar tudós a főelőadója a díjat odaítélő Vienna Congress com.sult 2022 bécsi tudományos kongresszusnak, amelynek középpontjában ebben az évben az egészség áll.

Kutatómunkájával Karikó Katalin az egész világ számára irányt mutatott, amely sok más orvostudományi területen is új utakat nyithat meg az egészség előtt

– mondta a kongresszus kezdeményezője, David Ungar-Klein. Az üzletember szerint a díjjal jelezni akarják, hogy milyen fontosak a jövő szempontjából a tudományos kutatások.

 

Karikó Katalinnak „az egész emberiség szolgálatában nyújtott teljesítményét” méltatta a díjátadón Elisabeth Köstinger osztrák gazdasági miniszter. Hangsúlyozta, hogy a biokémikus „40 éve tartó kutatásai közben sosem veszítette el odaadását és mindig követte a saját útját”, és hogy fegyelme és óriási kitartása emberek milliárdjainak életét változtatta meg.

Fontos, hogy tényeket és összefüggéseket állítsunk szembe a terjedő tudományellenességgel

– hangoztatta Thomas Szekeres, az osztrák orvosi kamara elnöke.

 

A Golden Arrow-életműdíjat a régió legnagyobb menedzsment- és üzleti konferenciája alkalmából 2006 óta évente ítélik oda azoknak, akik rendkívüli, látnoki ötleteket valósítottak meg kivételes módon, és lehetővé tették a lehetetlent – olvasható az esemény honlapján.

 

A január 30-31-i Vienna Congress találkozón, amely már a 19. a sorban, 15 országból 57 előadó, köztük öt Nobel-díjas vitatja meg, hogyan lehet megmenteni a jövőt.

 

(MTI)

 

Címlapfotó: MTI/Cseke Csilla

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló