2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#oktatás #iskola #rezsi #spórolás

Egyelőre nem tervezik az állami iskolákban a szombati tanítás bevezetését a téli spórolás miatt

Nagy Donát 2022.08.31. 10:02

A Belügyminisztérium szerint a lehetőség az állami iskolákban is adott erre, de egyelőre nem gondolkodnak hasonlóban.

Nemrég írtunk róla, hogy az őszi szünetig hét szombati napon is oktatnak a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy ezzel előre ledolgozhassák a téli, hidegebb napokat, és hosszabb lehessen a téli szünet.

 

Kropfné Knipp Mária, a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola igazgatója levélben tájékoztatta az energiaválság kezelésére hozott intézkedésekről a szülőket, és kiderült, hogy

az őszi szünetig szombaton délelőtt is lesz oktatás az iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet, mivel a decemberi leállás jelentős tétellel csökkenti a rezsiköltségeket.

Redditre kikerült levélben az igazgató felidézi a jogszabályt, ami lehetőséget ad erre. A levél arra is utal, hogy van esély arra, hogy távoktatásra állnak át az iskolák.

 

Pénzcentrum levélben kérdezte meg a Belügyminisztériumtól, hogy mi a véleményük a hatnapos iskolahétről, illetve azt, hogy van-e központi iránymutatásuk a magyar iskoláknak ebben a tekintetben.

 

Mint mondták, a Belügyminisztérium az egyházi fenntartású oktatási, nevelési intézmények fenntartói körébe tartozó kérdésekről nem formál véleményt.

Állami fenntartású oktatási, nevelési intézményekben ilyen döntésről nincs ismeretünk

– tették hozzá válaszukban.

 

Továbbá közölték, a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint

alapos indokkal, a fenntartó egyetértésével a tanítási hetek - a szombat igénybevételével - hat tanítási nappal is megszervezhetők abban az esetben, ha a tanulók részére legalább harminchat óra megszakítás nélküli heti pihenőidő és az elmaradt heti pihenőnapok igénybevétele - egy vagy több összefüggő tanítási szünetként - a tanítási félév során biztosítható.

Mint mondták, a Belügyminisztérium az intézményeitől központi iránymutatásként a jogszabályok betartását követeli meg.

Röviden: a szabályok szerint az állami iskolákban is megvan a lehetőség a hatnapos iskolahét elrendelésére, de ezt egyelőre – saját elmondásuk szerint – nem tervezik.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló