2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#védőoltás #máv #volánbusz #kötelező oltás

Egyelőre nem lesz kötelező az oltás a MÁV-nál és a Volánnál

Barna Benedek 2021.11.08. 12:02

Akkor veszik újra elő a kérdést, ha a járványhelyzet tovább romlik.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, a MÁV-Volán-csoport a napokban bejelentette, hogy pótszabadságot kapnak azok a dolgozóik, akik november végéig beadatják valamelyik koronavírus elleni vakcinát. A Népszava hétfői cikke szerint pedig

egyelőre ennél az ösztönzésnél többet nem tesz az 57 ezer embert foglalkoztató vállalat: a csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén született döntés értelmében sehol nem rendelik el az oltási kötelezettséget.

Ugyanakkor a cégvezetés és a szakszervezetek közötti megállapodás azt is tartalmazza, hogy ha a járványhelyzet tovább romlik, újratárgyalják a kérdést. Az egyeztetésen részt vevő Záhonyi Zsolt, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke a Népszavának nyilatkozva ezzel kapcsolatban kiemelte: a belső felmérések szerint a jegyvizsgálók és a buszsofőrök körében a legalacsonyabb az átoltottság, pedig ők találkoznak a legközvetlenebbül az utasokkal, tehát nem kizárt, hogy ezeken a munkahelyeken később szigorításra lehet szükség.

 

Az Orbán-kormány még október végén tette lehetővé, hogy a munkaadók előírhassák a koronavírus elleni oltást a dolgozóiknak. A rendelkezés értelmében azokat a dolgozókat, akik nem oltatják be magukat, egy év fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, utána pedig el is bocsáthatják őket (kivételt képeznek azok, akiket egészségügyi okokból nem lehet oltani). Ezt követően viszont a buszos és vasutas szakszervezetek vezetői úgy nyilatkoztak, hogy a dolgozók körében nagy a felháborodás az esetleges kötelezővé tétellel kapcsolatban, így ha előírják oltást, leállhat a MÁV és a Volán.

 

(Indexkép forrása: mavcsoport.hu)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló