2022. május 17., Paszkál

Mindenki ügye

#vakcina #védőoltás #máv #volánbusz

Pótszabadsággal ösztönzi az oltásra a dolgozóit a MÁV-Volán-csoport

Fehér Buda/ugytudjuk.hu 2021.11.05. 17:29

Két szabadnapot adnak azoknak, akik beadatják a koronavírus elleni vakcinát.

 

A munkáltató és az érdekképviseletek is az oltás felvételére ösztönöznek a MÁV-Volán-csoportnál – tájékoztatta a MÁV Zrt. pénteken az MTI-t.

 

Azt írták: a vállalatcsoport 2022-ben két nap pótszabadsággal ismeri el mindazon dolgozóik "felelősségteljes döntését", akik vállalták, illetve vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Az új rendelkezés azokat a munkavállalókat érinti, akik a Covid-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. november 30-ig igazoltan megkapják a védőoltást, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.

 

Közleményük szerint a csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén a felek egyetértenek abban, hogy "az egyén, a család, a munkaközösség egészségének biztonsága érdekében a koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen". Ennek tudatában felhívnak minden munkavállalót arra, hogy minél nagyobb számban döntsenek a védőoltás felvétele mellett – emelték ki.

volanbusz-wiki
Kép forrása: Wikipédia

Abban is megállapodtak, hogy a csoportszintű érdekegyeztető tanácsban szükség esetén egyeztetik a kötelező védőoltás felvételének – kormányrendelet szerinti – lehetőségét, előírását.

 

Azt írták: a MÁV-Volán-csoport a járványügyi helyzetben is megtartotta teljes munkavállalói létszámát. A csoport "ezzel is bizonyította, hogy biztonságos munkahelyet nyújt munkavállalóinak" – fogalmazott közleményében a MÁV.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló