2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#koronavírus #kórház #nyílt levél #intenzív osztály #sajtó

Drámai fotókat közöltek a magyar intenzív osztályokról, végre beengedték a kamerákat (FOTÓK)

ugytudjuk.hu 2021.04.03. 12:02

Bár pár napja még kioktató stílusban utasította vissza a független szerkesztőségek kérelmét Kovács Zoltán kormányszóvivő, végül mégis beengedték a kórházakba az állami hírügynökség munkatársait.

Szerdán jelent meg az a nyílt levél, amiben 28, a kormánytól független szerkesztőség (köztük az Egri Ügyek) arra kérte a kormányt, hogy hadd menjenek be a kórházakba és mutathassák be, hogy milyen kemény munka is folyik a covid betegek mentése érdekében.

 

A legnagyobb baj ugyanis az, hogy a kórházak nem hajlandóak információt adni az általunk feltett kérdésekre sem. Azt pedig csakis a kormányzati kommunikációból tudhatjuk meg, hogy milyen állapotok is vannak a covid és a covid intenzív osztályokon, miközben a névtelenséget kérő forrásaink megdöbbentő információkat osztanak meg.

 

Alig, hogy kikerült a szerkesztőségek nyílt levele,  Kovács Zoltán kormányszóvivő azt posztolta, hogy a kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Ehhez képest ma az állami hírügynökség egy fotósorozatot közölt a fehérgyarmati és a nyíregyházi kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályáról.

 

#GALLERY_50#

 

Mindez azért bosszantó, mert ismét csupán napok kellettek ahhoz, hogy példát kapjunk a Fidesz-kormány kioktató, lekezelő stílusa után az állításuk teljes cáfolatára.

 

Amúgy meg pont ezek a fotók bizonyítják, hogy igenis be lehet úgy menni egy kórházba, hogy a sajtó munkatársai ne zavarják ott a gyógyítást, és közben még az olvasókat érdeklő információkat is át tudják adni. Vagyis csak tudnák, ha ugye a hatalom beengedné őket, minket a kórházakba.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló