2021. April 11., Leó Szaniszló

Mindenki ügye

#koronavírus #nyílt levél #kovács zoltán #tájékoztatás

A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni – Így reagált a kormány 28 szerkesztőség kérésére

ugytudjuk.hu 2021.3.31. 11:50

Kovács Zoltán államtitkár szerint az Operatív Törzs tájékoztatása elégséges.

A kormánytól független médiumok szerda reggel nyílt levélben kérték a magyar kormányt, hogy a sajtó szabadon bemutathassa a kórházakban folyó küzdelmet a járvány alatt. A levelet huszonnyolc országos és vidéki szerkesztőség írta alá, köztük az Egri Ügyek is.

 

A koronavírus-járvány kezdete óta probléma, hogy a szerkesztőségek nem juthatnak be a kórházakba, valamint az orvosok és az ápolók nem nyilatkozhatnak a sajtónak, szemben Európa más országaival. A levelet aláíró szerkesztőségek közös állásfoglalása szerint az információhiánynak súlyos következményei vannak:

Mivel ezeket az információkat – a kórházban tapasztalható valós állapotokat bemutató anyagok elkészülésének megakadályozásával – elzárja a kormány és az Operatív Törzs az emberektől, sokan még mindig lekicsinylik a járvány veszélyeit, nem tartják be a védelmi intézkedéseket, ez pedig csak még több megbetegedéshez, ezen keresztül pedig a járvány súlyosbodásához vezet.

Erre a közös levélre reagált Kovács Zoltán volt kormányszóvivő, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Facebook-oldalán.

A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az Operatív Törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek. Hagyják őket dolgozni!

– írta.

 

Való igaz, hogy az Operatív Törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot, csakhogy közben olyan adatokat nem árulnak el, melyek minden más európai országban nyilvánosak. A legtöbb esetben ugyanis az orvosoktól és kórházigazgatóktól szinte lehetetlen hivatalos információt kicsikarni, mert a kommunikációs lánc vége legtöbbször az Országos Kórházi Főigazgatóság, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma – ez utóbbi pedig nem nagyon áll szóba a sajtóval, ha kényelmetlen kérdésekkel keresik meg őket.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló