2023. december 3., Ferenc Olívia

Mindenki ügye

#ügyészség #heves megyei főügyészség #szalóki zoltán

Polt Péter az eddigi Heves megyei főügyészt tette a Fővárosi Főügyészség élére

Kovács Dávid 2022.07.08. 11:13

Dominószerű változások történtek az ügyészség vezetésében. Szalóki Zoltán teendőit Kalmár Gyula büntetőjogi főügyészhelyettes látja el.

 

Polt Péter legfőbb ügyész Szalóki Zoltán eddigi Heves megyei főügyészt bízta meg a Fővárosi Főügyészség vezetésével, derült ki a Legfőbb Ügyészség pénteken publikált közleményből.

 

Szalóki Zoltán a Fővárosi Főügyészséget eddig vezető Ibolya Tibor helyét veszi át, akit Polt javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök július 8-ai hatállyal, határozatlan időre nevezett ki a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesévé. Az eddigi büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes, Belovics Ervin főtitkárként dolgozik tovább.

evertekeloeger
Dr. Románné dr. Hajdú Csilla, dr. Belovics Ervin (áll), dr. Szalóki Zoltán és dr. Kalmár Gyula a Heves Megyei Főügyészség 2019-es évértékelőjén (Fotó: Ügyészség.hu)

Szalóki Zoltán 2013 márciusában került a Heves Megyei Főügyészség élére, ezt megelőzően Budapesten a XIV. kerületi (zuglói) ügyészség vezető ügyészeként, majd a Fővárosi Főügyészségen teljesített szolgálatot. Szalóki távollétében Kalmár Gyula büntetőjogi főügyészhelyettes látja el a Heves megyei főügyész teendőit – jegyzi meg a Heol.hu.

 

• Ibolya Tibor 1994 óta tagja az ügyészségnek, végigjárta az ügyészségi ranglétrát a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnél töltött fogalmazói évektől a fővárosi főügyészi pozícióig. Az utóbbi tisztséget 2012-től töltötte be.

 

• Belovics Ervin huszonkét éven át volt a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese. "65. életévének betöltése miatt most át kell adnia a stafétabotot" – közölte a Legfőbb Ügyészség.

 

A közlemény szerint Polt Péter kibővített vezetői értekezleten ismertette a köztársasági elnök döntését, méltatta Belovics Ervin leköszönő és Ibolya Tibor új büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes munkáját.

 

Közzétette: Magyarország Ügyészsége – 2022. július 7., csütörtök

 

Szalóki Zoltán korábban az ügyészi szervezetben adható legmagasabb szakmai kitüntetést, a Kozma Sándor-díjat is megkapta Polt Pétertől.

Rendkívüli megtiszteltetés ez a számomra, nagyon büszke vagyok rá. Rég vallott meggyőződésem ugyanakkor, hogy egy vezetőnek odaítélt kitüntetés valójában az általa vezetett szervezeti egységben dolgozók összességének a munkáját értékeli, és így, közvetve, az egész szervezetet illeti

– nyilatkozta ezzel kapcsolatban egy 2020-as interjúban.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló