2022. január 26., Vanda Paula

Mindenki ügye

#magyar úszószövetség #szilágyi liliána #szilágyi zoltán

Büntetőfeljelentés és eltiltás is várhat Szilágyi Liliána apjára

Székely Zoárd 2022.01.06. 11:17

Fokozódik a helyzet a családon belüli erőszakkal vádolt Szilágyi Zoltán körül.

Létrejött az öttagú vizsgálóbizottság, a részletekről nem, de a vizsgálat eredményéről széles körű tájékoztatást adunk majd

– mondta a Blikknek dr. Papp Gábor ügyvéd, a Magyar Úszó Szövetség által indított vizsgálóbizottság vezetője.

Külön bizottság fogja vizsgálni Szilágyi Liliána bántalmazásos ügyét az úszószövetségnél

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége elfogadta az elnök, dr. Wladár Sándor indítványát Szilágyi Liliána ügyének kivizsgálása kapcsán, így azzal nem a fegyelmi bizottság, hanem külön vizsgálóbizottság foglalkozik. A testület elnöke dr. Papp Gábor ügyvéd, tagjai dr. Ugrin Tamás ügyvéd, Tausz Katalin szociológus, Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottságának vezetője, valamint dr. Tornyossy Mónika igazságügyi, klinikai, mentálhigiénés és sportpszichológus - olvasható a szövetség közleményében.

Szilágyi Liliána, Eb-ezüstérmes úszó egy hete árulta el a nagyvilágnak, hogyan szenvedett az édesanyjával együtt az apja, Szilágyi Zoltán bántalmazásaitól. A hosszú éveken át tartó terror válóperrel végződött, az eljárás során a bíróság megjegyezte, kétséges, hogy az apa alkalmas-e a gyereknevelésre. Az egykori olimpikon, úszószakosztály-vezető és jogász Szilágyi Zoltán a bírósági ítélet ellenére huszonegy hónapon át húzta-halasztotta kisebbik lánya felügyeletének átadását az édesanyának.

Elvette a bíróság Szilágyi Liliána húgát az apjától, csak időközben nagykorú lett

Egy 2020-as jogerős bírósági döntés szerint Szilágyi Zoltán durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg a házassága, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette a feleségét, később ellehetetlenítette a nő kapcsolattartását kisebbik lányukkal, Szilágyi Gerdával. - számolt be róla a Blikk. A lap azt írja, a gyerek nem tudott a 2016 márciusában a családban történtekről, és az apával töltött 3 év alatt megtagadta az anyját.

Mivel komoly kockázattal jár, hogy az apa jelenleg a Stamina TK úszóinál szakosztályelnök, illetve edzősködik, a lap információi szerint a MÚSZ az ügynek ezt a szálát is mérlegeli,

így Szilágyi Zoltán feljelentésre és eltiltásra számíthat, akit száműzhetnek a versenyekről és az uszodákból.

Szilágyi Zoltán egyelőre nem kommentálta a fejleményeket az ügyben.

 

Címlapfotó: MTI/Kovács Tamás

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló