2022. január 26., Vanda Paula

Mindenki ügye

#vizsgálat #magyar úszószövetség #szilágyi liliána

Külön bizottság fogja vizsgálni Szilágyi Liliána bántalmazásos ügyét az úszószövetségnél

ugytudjuk.hu 2022.01.06. 09:07

Ők elsősorban az uszodai, illetve a klubon belüli történéseket hivatottak vizsgálni, az esetlegesen családon belül történt erőszakot nem.

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége elfogadta az elnök, dr. Wladár Sándor indítványát Szilágyi Liliána ügyének kivizsgálása kapcsán, így azzal nem a fegyelmi bizottság, hanem külön vizsgálóbizottság foglalkozik.

 

A testület elnöke dr. Papp Gábor ügyvéd, tagjai dr. Ugrin Tamás ügyvéd, Tausz Katalin szociológus, Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottságának vezetője, valamint dr. Tornyossy Mónika igazságügyi, klinikai, mentálhigiénés és sportpszichológus – olvasható a szövetség közleményében.

 

Wladár Sándor a döntés kapcsán kijelentette, hogy az Eb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána által megfogalmazott, az édesapjával, Szilágyi Zoltánnal kapcsolatos vádak súlya kívánta meg két tekintélyes büntetőjogász bevonását. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta: a szövetség elsősorban az uszodai, illetve a klubon belüli történéseket hivatott vizsgálni, az esetlegesen családon belül történt erőszakot nem.

Elvette a bíróság Szilágyi Liliána húgát az apjától, csak időközben nagykorú lett

Egy 2020-as jogerős bírósági döntés szerint Szilágyi Zoltán durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg a házassága, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette a feleségét, később ellehetetlenítette a nő kapcsolattartását kisebbik lányukkal, Szilágyi Gerdával. - számolt be róla a Blikk. A lap azt írja, a gyerek nem tudott a 2016 márciusában a családban történtekről, és az apával töltött 3 év alatt megtagadta az anyját.

A bizottság már meg is tartotta alakuló ülését, és hamarosan a meghallgatások is elkezdődnek.

 

 

Címlapfotó: Szilágyi Liliána Facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló