2023. december 4., Borbála Barbara

Mindenki ügye

#ellenzék #közmédia #márki-zay péter #választás 2022 #bencsik gábor

Bencsik Gábor: a jobboldalon is tudják, hogy a köztelevízió politikai elfogultsága tarthatatlan

Barna Benedek 2022.04.12. 12:52

A Magyar Demokrata újságírója szerint képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag nem tehetik be a lábukat a köztévé stúdiójába.

 

Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata szerzője jobboldali újságíróktól szokatlan kritikát fogalmazott meg a közmédiával szemben a közösségi oldalán.

Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan.

– kezdte a kedden közzétett Facebook-posztját.

 

Az újságíró képtelenségnek tartja, hogy

ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg.

bencsik-gábor
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

 

Bencsik külön kritizálta, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével, Márki-Zay Péterrel csak most, a választás után akar hosszabb interjút készíteni a köztévé.

Az lett volna a helyes, ha a kampányban kap meghívást, hiszen ma már alapvetően tét nélküli a beszélgetés, de ez is valami. A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni.

– fogalmazott a jobboldali újságíró.

 

Ahogy azt korábban portálunk is megírta, még az országgyűlési választás előtt készült egy összesítés, amelyből kiderült: az elmúlt négy évben összesen 18 percet szerepelhettek ellenzéki pártok kéviselői az állami tévé és rádió műsoraiban.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló