2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#ellenzék #közmédia #mtva

Négy év alatt csupán 18 alkalommal szerepelhetett ellenzéki képviselő közmédiás műsorban

Nagy Donát 2022.03.09. 09:38

130 milliárd forint közpénz megy el erre a "kiegyensúlyozott tájékoztatásra".

Az elmúlt négy évben, azaz több mint 1400 nap alatt, mindössze tizennyolc alkalommal szerepelhettek ellenzéki pártok képviselői az állami tévé és rádió műsoraiban – írja a Telex.

 

A lap szerint idén is megkapják az öt-öt percüket a közmédiás bemutatkozásra az ellenzéki pártok, ezt az MTVA „a törvényi kötelezettségén túl biztosítja” nekik. A pártok március 16-tól az M1-en a reggel nyolc órás műsor előtt, vagy a Kossuth rádióban a reggel nyolc órás műsor után beszélhetnek majd magukról néhány perc erejéig szerdánként és csütörtökönként.

 

 

A lap megkeresésére a DK és a Kétfarkú Kutya Párt is azt válaszolta, hogy 2018 óta egyetlen politikusuk sem szerepelt egyetlen közmédiás műsorban sem.

 

Az MSZP képviselői az előző választás után kétszer kaptak lehetőséget a megszólalásra az M1-en, háromszor pedig a Kossuth Rádióban, a 2019-es EP-választás előtt pedig egyszer éltek azzal a lehetőséggel, amit az M1-en biztosítottak a listát állító jelölőszervezeteknek.

 

A Momentum ugyancsak az EP-választás előtt, egyetlen alkalommal szólalhatott meg az állami tévében.

 

Az LMP politikusai az elmúlt négy évben kilencszer kaptak lehetőséget tévés megjelenésre, a Kossuth rádióban pedig tizenhatszor kérdezték őket, de az idei kampányban még nem került rájuk sor.

 

A Jobbik azt közölte, hogy „utoljára, ha minden igaz, 2018 decemberében voltunk az állami média épületében, akkor is át kellett másznunk a kerítésen”.

 

A Párbeszéd részéről Karácsony Gergelyt hívták be az állami tévébe főpolgármesterségének századik napján, rajta kívül pedig Kocsis-Cake Olivio szerepelhetett a pártból tavaly januárban. Szabó Tímeát is megkeresték tőlük, de az interjút végül a szerkesztő mondta le, írják.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló