2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

A brüsszeli ügyészség közölte: drog volt Szájer József táskájában

2019.11.30. 00:00

A hatóságok szerint a politikus az ereszcsatornán próbált menekülni a kiérkező rendőrök elől.

 

Ahogy azt az Egri Ügyek is megírta, vasárnap váratlanul lemondott a Fidesz egyik legbefolyásosabb Európa Parlamenti képviselője, Szájer József. Kedden aztán bejárta a sajtót a hír, hogy pénteken Brüsszelben a rendőrség oszlatott fel egy szexpartit, amelyen részt vett egy magyar politikus is, akinek a nevét ugyan nem írták le, de a leírások alapján sejthető volt, hogy Szájer az.

 

A fideszes EP-képviselő kedd délután közleményt adott ki, amelyben elismerte, hogy valóban érintett az ügyben. Szájer "házibulinak" nevezte azt, ami a belga lapok szerint 25 fős, főleg férfiak részvétel rendezett szexparti volt, és azt írta, a rendőrök extasy tablettát találtak, ami nem az övé, és azt sem tudja, hogy került oda.

 

A Telex kedd este arról számolt be, hogy kérdésükre a brüsszeli ügyészség megerősítette: Szájer József táskájában találtak drogot az illegális partihoz riasztott brüsszeli rendőrök.

 

Fotó: Balogh Zoltán / MTI 

 

A portál cikke szerint kedd délután az ügyészség kiadott egy közleményt, amely szerint múlt hét pénteken este fél 10 körül a rendőröket egy olyan bulihoz riasztották, amelynek résztvevői a szomszédok szerint megsértették a járványügyi korlátozásokat. Belgiumban ugyanis az október 30-án bevezetett kijárási korlátozások értelmében egy helyen négy embernél többen nem tartózkodhatnak, és tilos otthonaikban meglátogatni a barátokat, családtagokat egyaránt

 

A buli helyszínén körülbelül 20 embert találtak, köztük két diplomáciai mentességet élvező embert. Rajtuk kívül az egyik résztvevő, az 1961-es születésű S.J. az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, de egy járókelő észrevette. A férfi az ügyészség szerint menekülés közben megsérülhetett és véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök.

 

Az ügyészségi közleményből az is kiderül, hogy S. J. nem tudta magát a helyszínen igazolni, ezért a rendőrök hazakísérték, ott került elő a diplomata útlevele, ami alapján azonosítani tudták. A rendőrség a buli helyszínén jegyzőkönyvbe vette a koronavírus miatt bevezetett korlátozások megsértését, S.J-t pedig a kábítószerekre vonatkozó törvények megsértésével is megvádolhatják. Ahhoz azonban, hogy eljárás induljon ellene, a diplomáciai és a parlamenti mentességének felfüggesztése szükséges.

 

A Telex kérdésére a brüsszeli ügyészség megerősítette, hogy S.J. nem más, mint Szájer József.

 

Szájer József elismerte, hogy ő a brüsszeli szexbotrányban érintett magyar képviselő

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló