2023. január 29., Adél

Környék ügye

#heves megye #bíróság #rendszám

Szorgosan cserélték illegálisan a rendszámokat Heves megyében

Székely Zoárd 2021.07.05. 09:24

Három esetben is döntött a bíróság.

Egy középkorú férfival szemben emelt vádat az Egri Járási Ügyészség, aki idén áprilisban Szúcs község környékén egy olyan személyautóval közlekedett, amire – a hatóság által korábban bevont rendszám helyett – egy másik jármű forgalmi rendszámát szerelte fel.

 

Az ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével vádolja az elkövetőt, és vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

Luxusautót vásárolt tavaly egy erdőtelki férfi, de nem tetszett neki az annak elejére felhelyezett szabványos fém rendszámtábla, ezért – a hivatalos út megkerülésével – tavaly decemberben lecserélte azt

egy saját maga által öntapadós fóliából készített matricára,

ami viszonylag jól mutatott ugyan a hűtőrácson, de sem méretében, sem anyagában nem felet meg a vonatkozó kormányrendelet előírásainak.

 

Ez tűnt fel a rendőröknek, akik karácsonykor Hortobágyon megállították és igazoltatták a járműtulajdonost, majd a helyszíni intézkedések után feljelentést tettek ellene. A lefolytatott nyomozást követően a Hevesi Járási Ügyészség most egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben pénzbüntetést indítványozott.

 

Szigorúbb büntetést kért az Egri Járási Ügyészség arra a visszaesőnek minősülő 38 éves rendszámhamisítóra, aki tavaly márciusban az ausztriai Linzben a szálláshelyén lévő parkolóban

eltulajdonította egy honfitársa autójáról az arra kiadott rendszámot, majd azt átszerelte a saját, odakint vásárolt, osztrák okmányokkal rendelkező kocsijára.

A hamis rendszámmal ellátott járművel ez után hazatért Magyarországra, de itt az M3 autópályán igazoltatták őt a tiszaújvárosi rendőrség munkatársai, akik – a szokásos eljárás keretében – ott helyben le is foglalták a kérdéses rendszámtáblát.

 

A járási ügyészség – részben előéletére tekintettel – ez esetben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

 

 

Címlapfotó: MTI/Balázs Attila

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló