2023. december 9., Natália

Környék ügye

#szarvaskő #időközi választás #margit-forrás #nahóczki lászló

Kiderült, mikor választhat új képviselőket és polgármestert a Margit-forrás botrányától feldúlt Szarvaskő

Kovács Dávid 2022.05.13. 14:08

Nyáron nagy restart jöhet a falu életében.

 

A helyi választási bizottság július 24-re, vasárnapra, tűzte ki a szarvaskői időközi önkormányzatiképviselő- és polgármester-választást, derül ki a község önkormányzatának hivatalos honlapján közzétett határozatból.

 

A május 12-i, csütörtöki, keltezésű dokumentum szerint a kampányidőszak június 4-től a választás napjáig tart majd, szavazni pedig reggel hattól este hétig lehet majd.

Szarvaskői_utcarészlet_háttérben_a_Várheggyel_(2019)
Szarvaskői utcarészlet (Fotó: Bartholomeus Thoth / Wikipédia)

Ahogy már országosan is ismert, a Margit-forrás körüli botrány nyomán a szarvaskői képviselőtestület – a faluban található Öko-Park Panzió Kemping és Kalandparkot vezető dr. Zsirai Sándor javaslatára – feloszlatta magát, az ügy főszereplője, a forrás vizét a saját telkére terelő Nahóczki László pedig lemondott alpolgármesteri címéről, és elvesztette erdőgazdasági állását is.

 

Ahogy korábban írtuk, Nahóczki vezető pozícióban dolgozott az Egererdőnél, az Egri Erdészet erdészetvezetője volt, a társaság közlése szerint hétfőn azonban maga kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését. A forrás ügye miatt az Egererdő belső vizsgálatot indított, amely a hatósági vizsgálatokkal együtt továbbra is folyamatban van, döntésével Nahóczki azonban ennek eredményét nem várta meg, ami akár egy beismeréssel is felérhet.

 

A forrás körül kialakult botrányt csak tetézte, hogy Nahóczki László májustól Szarvaskő ideiglenes polgármesterévé lépett volna elő, miután a község korábbi polgármestere, Szabóné Balla Marianna áprilisban bejelentette, hogy – az ügytől függetlenül, egy magánéletében beállt változásra hivatkozva – lemond a falu vezetéséről. Tehát a településen a forrás botránya nélkül is új választást írtak volna ki, a képviselőtestület önfeloszlatásával azonban a falu teljesen tiszta lappal vághat neki a jövőnek.

 

Nahóczki László egyébként a botrány ideje alatt következetesen azt ismételgette, hogy politikai támadás történt, a vádak alaptalanok, tönkre akarták tenni. Később már arról is beszélt, hogy az utóbbi időben Szarvaskőre költözők egy részének semmi se jó, ami a településen történik, és szerinte az sem véletlen, hogy a korábbi polgármester a lemondása után még a falut is elhagyta. Balla Marianna erre azonban úgy reagált: a Margit-forrás botrányának semmi köze a távozásához.

 

Közben már az is kiderült, hogy Nahóczki pozícióját az Egererdőnél Komáromi Róbert erdőmérnök örökölte meg, aki a Felsőtárkányi Erdészet ágazatvezetőjeként eddig is a társaságnál dolgozott.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló