2023. december 9., Natália

Környék ügye

#zöldfül #szarvaskő #egererdő #margit-forrás #nahóczki lászló

Alpolgármesteri címe után egererdős állását is elvesztette a Margit-forrás vizét elterelő Nahóczki László

Kovács Dávid 2022.05.12. 12:57

És közben már az is kiderült, ki veszi át a helyét az erdőgazdaságnál.

 

A szarvaskői Margit-forrás körüli botrány főszereplője, Nahóczki László május 9-én, azaz hétfőn, maga kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését – közölte portálunk megkeresésére az Egererdő Zrt. csütörtökön.

A szarvaskői Margit-forrás környéke az Egererdő és a nemzeti park területét jelző táblákkal (Fotó: Kovács Dávid)

Kérdéseimet azt követően küldtem el nekik, hogy a fejemben kicsit összegabalyodtak a szálak, egyre nehezebb lett lekövetni, mi történik most az ügyben. Ahogy múlt szombaton írtuk, a forrás vizének elvezetése miatt Nahóczki ügyében belső vizsgálat indult az Egererdőnél, ahol vezető pozícióban dolgozott, a vizsgálat idejére a terület kezelését végző Egri Erdészet vezetését pedig azonnali hatállyal átvette egy, az ügyben nem érintett szakember – legalábbis erről szólt a szerkesztőségünknek eljuttatott közlemény.

 

Aztán szerdán megjelent a Telex helyszíni riportja (ennek újdonságait egyébként mi is szemléztük), amelyben már azt olvashattuk, hogy:

a belső vizsgálat vége az lett, hogy a cég közös megegyezés alapján megvált Nahóczki Lászlótól.

Ezen a ponton bizonytalanodtam el, kérdéseimmel ezért az Egererdőhöz fordultam. Arra voltam kíváncsi, meg tudják-e erősíteni a Telex cikkében szereplő állítást, valóban ilyen hamar véget ért volna a belső vizsgálat, illetve tényleg közös megegyezéssel váltak-e el útjaik immár végleg, tehát nem csak a vizsgálat idejére, Nahóczki Lászlóval.

Válaszában az Egererdő kommunikációs és közjóléti vezetője arról írt, hogy a belső vizsgálat a hatósági vizsgálatokkal együtt továbbra is folyamatban van, Nahóczki László a közlemény kiküldése után, egész pontosan hétfőn, kezdeményezte a munkaviszonyának megszüntetését. Szarvaskői forrásaink szerint a telexes riport is aznap készült, úgy értesültünk, hogy a volt alpolgármester előtte Erdélyben tartózkodott.

Nahóczki László titulusát tekintve egész pontosan az Egri Erdészet erdészetvezetőjeként dolgozott az erdőgazdaságnál, helyét pedig – az Egererdő csütörtöki válaszlevele szerint – Komáromi Róbert erdőmérnök vette át, aki a Felsőtárkányi Erdészet ágazatvezetőjeként eddig is a társaságnál dolgozott.

 

A szarvaskői Margit-forrással foglalkozó korábbi cikkeinket itt találja összegyűjtve.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló