2023. december 9., Natália

Környék ügye

#vonat #máv #retró #retróvonat

Vasútmániások, figyelem: hamarosan újra retróvonatok közlekednek Egerbe

Nagy Donát 2022.05.19. 10:28

A MÁV pár napra visszahozza a klasszikus Púpost, Szergejt és Nohabot is, persze a hozzájuk illő, korhű személykocsikkal.

Idén a népszerű balatoni vonalakon felül új helyszíneken, Hatvan és Pécs térségében is utazhatnak az érdeklődők múltidéző vonatokkal, írja a MÁV.

 

mav2

A vasúttársaság május utolsó hétvégéjére korabeli mozdonyokat, és hozzá tartozó személykocsik állít forgalomba, emellett megkóstolhatók lesznek az Utasellátó adott korszakra jellemző ételei és italai is.

A május 28. és 29. között megtartott hatvani retró hétvégén Budapest – Eger, Hatvan – Somoskőújfalu, Hatvan – Szolnok, Füzesabony – Eger és Aszód – Balassagyarmat között fognak járni a különleges vonatok.

 

mav3

 

A helyi személyvonatok mellett néhány Agria InterRégión is retró összeállítással, korabeli gyorsvonati és InterCity szerelvényekkel, valamint a 90-es évek elejének kínálatát felvonultató retró étkezőkocsival találkozhatnak a vasút szerelmesei. Itt lesz többek között a V42-es Leó, valamint a BDVmot is.

 

A részletes szerelvényleírás és a menetrend a MÁV honlapján érhető el.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló