2023. szeptember 28., Vencel

Környék ügye

Óriásit zuhant a Heves Megyei Hírlap olvasottsága, egyre kevesebben veszik a Fidesz helyi lapját

2019.11.30. 00:00

Nem igazán vevők a megyénk lakói a propagandára, pedig mióta Mészáros Lőrinc megvette, majd tovább passzolta, tele van vele lap.

 

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MATESZ) év végi gyorsjelentése szerint továbbra is esik a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA) hívott sajtókonglomerátumhoz tartozó megyei napilapok példányszáma: 10 százalékos csökkenést mértek az elmúlt évben, de vannak olyanok lapok, ahol ez a szám a duplája körül mozog – írja a Nyugat.hu, amely táblázatban összesítette az eredményeket.

 

A KESMA többségi tulajdonába tartozik a Heves Megyei Hírlapot és a Heol.hu-t, valamint tucatnyi másik megyei napilapot és országos újságot kiadó Mediaworks, ami korábban Orbán Viktor miniszterelnök jóbarátja, Mészáros Lőrinc tulajdonában volt, majd Mészáros egyszerűen odaajándékozta az alapítványnak, ingyen és bérmentve. Ebből is látszott, hogy bár látszólag magánkezekben voltak a kormánypárti médiumok, valójában a Fidesz irányítása alatt álltak és állnak. Nem csoda, hogy a KESMA kuratóriumi elnöke, vagyis legfőbb vezetője egy volt fideszes képviselő, Varga István lett. Ráadásul az alapítvány vezető testületébe került Orbán Viktor volt ügyvédje, Bajkai István, a Fidesz aktív országgyűlés képviselője is. Varga azonban lemondásra kényszerült, miután bevallotta, hogy szívesebben olvas független lapokat fideszes lapok helyett.

 

 

Azonban hiába minden, a kormánypropagandával teletömött megyei napilapok eladott példányszáma meredek zuhanásba kezdett, ami súlyosan érintette a Heves Megyei Hírlapot is. A lapból 2017 végén még naponta 7756 darabot adtak el, egy évvel később, 2018 végén már csak 6806 darabot.

 

Ez egy év alatt 12 százalékos csökkenést jelent. Már csak a Dunaújvárosi Hírlapból adnak el kevesebb régiós napilapot az országban, szám szerint naponta 3499 darabot.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló