2022. december 3., Ferenc Olívia

Eger ügye

Hoppá! Mészáros Lőrinc elajándékozta a Heves Megyei Hírlapot

2019.11.30. 00:00

Meg az egész médiaportfólióját. Hogy miért? Mert Orbán Viktor ezt találta ki.

 

Már régóta lehetett hallani arról, hogy a már így is gigantikusra duzzasztott fideszes médiabirodalmak egy nagy holdingban összpontosulhatnak. Elsősorban azért, mert így egyszerűbb lesz a kézi vezérlés, így könnyebben a kormánypropaganda szolgálatában állhat minden hírportál, újság és tévé, és mivel nem néhány médiumról van szó, kell egy "fej", ahonnan könnyebben lehet irányítani a központi üzeneteket. Például a sorosozást, a lejáratókampányokat és a már-már álhírekkel felérő csúsztatásokat is, na ja, és az álhíreket is.

 

Nos, ennek a nagy központnak lesz a része a Heves Megyei Hírlap is és a Heol.hu, amely eddig is kormányközeli volt, hiszen Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott. Azonban a felcsúti milliárdos nemes egyszerűséggel felajánlotta a médiabirodalmát, így a hírlapot is a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak. 

 

Az üzletember egyik cége erről ki is adott egy közleményt, amelyben az indokok között egyebek közt ez áll: "hosszú távon biztosítsa a nemzeti értékek és hagyományok megőrzését, tovább erősítse a konzervatív értékszemléleten alapuló írott és elektronikus sajtó véleményformáló szerepét, valamint felajánlásával támogassa a helyi közösségek minél szélesebb körű tájékoztatását."

 

Nos, hogy milyen tájékoztatás lesz a továbbiakban, arról van néhány sehtésünk, azt mindenesetre sajnáljuk, hogy ezentúl nem adhat a saját lapjának interjút Mészáros Lőrinc, pedig idén a Heves Megyei Hírlapban ilyet is lehetett olvasni.

 

Az év interjúja a Heolon: Mészáros Lőrinc a saját lapjában mondja el, hogy a Fideszre kell szavazni

Na meg hogy ők megvédik a munkahelyeket a Mátrai Erőműben. Van némi bája annak, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Heves Megyei Hírlap és annak online kiadása, a Heol.hu a főnökkel közöl interjút azután, hogy kiderült: Orbán Viktor jóbarátja a cseh üzlettársukat is kivásárolják a bizniszből, így csak az övék és az államé lesz a visontai gigacég.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló