2023. március 30., Zalán

Környék ügye

#rendőrség #gyöngyös #kékes #kékestető #mátra #polgárőrség #városrendészet #forgalom

Városrendészek, rendőrök és polgárőrök közösen próbálják kezelni a hatalmas forgalmat a Mátrában

2021.01.08. 11:57

Folyamatos ellenőrzéseket terveznek, igyekeznek megakadályozni, hogy a Kékestetőre vezető út beduguljon.

Közös egyeztetést tartott a Gyöngyösi Városrendészet, a rendőrség, a mátrafüredi polgárőrség és a Kékestető Nonprofit Kft. képviselői annak érdekében, hogy kezeljék az elmúlt időszakban a Kékestetőn és a 24-es főúton megjelent jelentős autóforgalmat – adta hírül Gyöngyös hivatalos oldala pénteken.

  
Mint írták, próbajelleggel a városrendészet munkatársai polgárőrökkel közösen személyes jelenléttel igyekeznek koordinálni a hegyre gépjárművel tartókat, illetve folyamatos összeköttetésben lesznek a Kékestetőn működő parkoló őreivel. Így elejét lehet venni annak, hogy a csúcsra vezető út beduguljon, illetve hatékonyabban meg lehet fékezni a szabálytalanul megállókat. Ez több szempontból rendkívül fontos, hiszen az elmúlt időszakban is több óra volt a várakozási idő, illetve baleset esetén a mentőautó sem tud feljutni, a feltorlódott autók miatt.

A rendőrség a következő időszakban folyamatosan ellenőrzéseket hajt végre a 24-es főúton, valamint Kékestetőn, a szabálytalanul parkolókat pedig szankcionálni fogja.

mátra-forgalom-facebook-
Fotó: Kékestető 1014m - Az ország csúcsa Facebook-oldal

 

 

Az egyeztetésen résztvevők egyetértettek abban, hogy a pandémia is közrejátszik ebben a rendkívüli helyzetben, hiszen a belföldi turizmus élénkülésével, Magyarország legmagasabb pontja is kiemelt figyelmet kap.

 

A gyongyos.hu közlése szerint tervben van a parkolóhelyek bővítése is, amitől azt várják, hogy a forgalomirányításban jelentős segítséget jelent majd.

 

Mint írják, aki a hétvégén Kékestetőre szeretne kirándulni, annak érdemes lesz követnie Gyöngyös Város Hivatalos Facebook-oldalát, a Mátra Facebook-oldalát, ahol többszöri tájékoztatást adnak az aktuális helyzetről.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló