2023. március 29., Auguszta

Környék ügye

#turizmus #tisza-tó #fürdő #jász-nagykun-szolnok megye #tiszafüred

Látványvideón a Tisza-tó fővárosába tervezett új fürdőkomplexum

Barna Benedek 2021.11.30. 14:40

Leghamarabb 2023-ban kezdődhet az építése.

 

Portálunk is hírt adott már arról, hogy új, modern strand fog épülni a Tisza-tó fővárosában.

A tiszafüredi fürdőfejlesztési terv 2,5 hektáros zöldfelület megújítását, új medencéket, csúszdaparkot, vizes játszóteret és egy háromszintes, 6600 négyzetméteres fürdőépületet foglal magában. Az új fürdőben várhatóan a medencéken és a szükséges kiszolgáló tereken túl szauna, masszázsterem és étterem is lesz majd.

Az első látványterveket korábbi cikkünkben már megosztottuk, időközben pedig egy látványvideó is érkezett a projekthez, amelyet Ujvári Imre polgármester osztott meg a közösségi oldalán:

 

 

A városvezető a szoljon.hu-nak azt nyilatkozta a fürdőfejlesztésről, hogy az építési engedély birtokában a megbízott tervezőiroda megkezdte a kiviteli tervek készítését, és a kapcsolódó hatósági engedélyek beszerzését. "Ezt követően jövő tavasszal történik meg feltételes közbeszerzés útján a generálkivitelező kiválasztása, majd a szükséges pénzügyi forrás előteremtése" – részletezte Ujvári Imre.

 

A tervezett új fürdőkomplexum Tiszafüred önkormányzata szerint kitörési pontot jelentene a város számára abban, hogy négy évszakossá tegyék az idegenforgalmukat.

 

A polgármester közlése alapján

az építkezés legkorábban 2023-ban kezdődhet el, de csak akkor, ha már az első közbeszerzési eljárás eredményes és a forrás is rendelkezésre áll

– de Ujvári Imre hangsúlyozta, hogy ez egy nagyon optimista ütemterv.

 

(Indexkép forrása: Ujvári Imre Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló