2024. május 20., Bernát Felícia

Környék ügye

#heves megye #gyöngyös #mátra #salgótarján #nógrád megye #rendezvény #pásztó #mátraverebély-szentkút #muzsikál az erdő

Július 2-án kezdődnek a Mátrai Művészeti Napok

Barna Benedek 2022.06.26. 14:45

Kilenc napon át mindig más helyszínen várják az érdeklődőket.

 

Kilenc helyszínen várja az érdeklődőket július 2. és 10. között a "Muzsikál az erdő" – Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat, amelynek fő célja a résztvevőket az erdő, a zene és a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani – írta meg az MTI.

 

A programoknak első nap Pásztó-Mátrakeresztes, majd Salgótarján-Eresztvény, Szentkút, Szurdokpüspöki, Tar, Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta, Gyöngyös-Sástó, Fülek és Gyöngyöspata-Nagyparlag ad otthont. Az érdeklődők szakvezetéses sétákkal, kerékpáros és lovas túrákkal is eljuthatnak az erdei helyszínekre, a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre.

muzsikál-

Koncertet ad mások mellett az Egri Szimfonikus Zenekar, a Misztrál Együttes, az In Medias Brass rézfúvós együttes, a Duna Művészegyüttes, a Szent Efrém Férfikar, Csík János, Horgas Eszter, Szalóki Ági, Fassang László, Szokolay Dongó Balázs, a Hot Jazz Band, Boros Misi, valamint Pál István Szalonna és bandája – közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel.

 

A programok közt zenei és kézműves gyermekfoglalkozások, ismeretterjesztő előadás, gyógynövény- és gombabemutató, erdei relaxáció, interaktív hangszerbemutató, helyi termelők bemutatkozása, a Muzsikál az erdő-pályázatok eredményhirdetése, valamint a fenntartható gazdálkodás példáinak bemutatása is szerepel.

 

A rendezvénysorozat részletes programja a Gyöngyösi Kalauz oldalán olvasható, emellett érdemes figyelni a Facebook-oldalukat is.

 

 

(Képek forrás: Muzsikál az Erdő Facebook-oldal)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló