2024. július 22., Magdolna

Környék ügye

#koronavírus #gyöngyös #kékestető #mátraháza #járványügyi intézkedések #maszk

Ismét kötelezővé teszik a maszk viselését Gyöngyösön, játszótéren és piacon is hordani kell

2021.02.26. 15:44

Csak parkban, zöldterületen, erdőben és sportolás közben nem kell az orrot és szájat eltakarni.

A járvány terjedésének megfékezése érdekében február 27-től ismét kötelező maszkot viselni a Gyöngyösön és a városhoz tartozó közigazgatási területen lévő épített területeken – számolt be Gyöngyös hivatalos oldala pénteken.

 

Azt írják, miután a kormány meghosszabbította a védelmi intézkedések alkalmazását, Gyöngyös polgármestere a kormányrendelet alapján felhatalmazást kapott arra, hogy feladatkörében eljárva rendelkezzen arról, hogy a városban ismét érvénybe lépjen a kötelező maszkhasználat. Ennek értelmében szombattól újra maszkot kell viselni Gyöngyös belterületén, valamennyi közterületen, a 6 éven aluli gyerekek kivételével a játszótereken, valamint a közterületeknek nem tekinthető, mindenki számára nyitva álló helyeken, különös tekintettel a piacokon.

A maszkviselésre vonatkozó szabály a város közigazgatási területéhez tartozó épített területeken (pl. parkolók, áruházak parkolói): Gyöngyösön, Farkasmályban, Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán, Kékestetőn is érvényes.

Maszk nélkül tartózkodni csak a parkokban, a zöldterületeken, az erdőben és sporttevékenység közben lehet. A helyi rendelet előírásai összhangban vannak a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet előírásaival.

 

A döntést azzal a csütörtöki Kormányinfón elhangzott és a miniszterelnök által is hangsúlyozott kijelentéssel magyarázták, hogy a következő két hétben a szakemberek szerint drámain romolhat a helyzet az országban.

 

Szintén szombattól érvényes változás egyébként, hogy bezár a kékestetői sípálya. "A tavaszi idő hozzánk is beköszöntött, ezért visszaadjuk Kékestetőt a túrázóknak, és a sípályát a holnapi naptól bezárjuk. Köszönjük szépen a síelőknek, akik idén is minket választottak!" – írta meg pénteken Kékestető hivatalos oldala.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló