2021. augusztus 1., Boglárka

Mindenki ügye

#koronavírus #kórház #oltás #orbán viktor

Orbán Viktor: Emelt szintű készültséget rendeltek el a kórházakban

ugytudjuk.hu 2021.02.26. 08:15

A kormányfő újra elmondta, hogy húsvétig minden eddigi regisztráltat, azaz 2,6 millió embert beoltanak.

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli, szokásos rádióinterjújában arról beszélt, hogy a járványügyi, emelkedő adatok miatt emelt szintű készültséget rendeltek el a kórházakban.

Orbán arról beszélt, hogy a következő két hétben fontos lesz, hogy mennyi ágy és mennyi lélegeztetőgép van a kórházakban. Jelen pillanatban 15 ezer 831 szabad ágy, és 2296 lélegeztetőgép van a rendszerben.

A miniszterelnök kiemelte, hogy hamarosan megkezdik az oltást a kínai és az orosz vakcinával, anélkül ugyanis nagy bajban lennénk - tette hozzá a miniszterelnök. Az adatok szerint 2 millió 600 ezer regisztrált magyar állampolgár van, aki várja, hogy beoltsák, ők húsvétig meg mindannyian meg is fogják kapni a vakcinát.

 

Orbán kitért arra is, hogy tapasztalataik szerint egyre többen folyamodnak azzal a kéréssel hozzájuk, hogy külföldi utazáshoz szükséges oltásokat kapjanak. Kijelentette, hogy korlátozni fogják az Európán kívüli utazásokat a mutáns vírusok behurcolásának megakadályozása miatt. Szerinte egyébként a vírus feszültséget jelent az Európai Unión belül. Az EU-ból kilépő britek ugyanis jobban kezelték a járványt mint a közösség országai, legalább is a kormányfő szerint.

orbán kossuth rádió

A Magyarországot ért kibertámadás kapcsán a kormányfő annyit mondott, hogy: nekünk nincsenek ellenségeink. Az esetleges újranyitás kapcsán az is elhangzott, hogy nem fogják elengedni a vendéglátósok és a turizmusban dolgozók kezét, akkor sem ha kinyitottak. A nyitás után a könnyítések továbbra is járnak majd. 55 ezerrel dolgoznak kevesebben, mint ahányan tavaly ilyenkor, ezen segíteni kell - tette hozzá Orbán. 

 

Az állatvédelmi konzultációval zártak. A miniszterelnök elmondta, hogy bár a vírus most mindent háttérbe tol, de fontos témáról van szó. 2 millió kutya és 2 millió macska van Magyarországon a felesleges szenvedés okozást pedig meg kell akadályozni. Kellő időben meg fognak születni az állatvédelmi szabályok is - zárt ezzel a kormányfő. 

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló