2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#gulyás gergely #kormányinfó

Március 15-ig biztosan maradnak a korlátozások a kormány szerint, utána meg majd kiderül

ugytudjuk.hu 2021.02.25. 11:31

Gulyás Gergely nem közölt jó híreket.

„Addig indokolt a korlátozásokat fenntartani, amíg a szakembereknek ez a véleménye. A harmadik hullám elérte Magyarországot"

– jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

 

Gulyás azzal kezdte, hogy tavaly november 11. óta változatlan formában vannak érvényben a korlátozások, eddig azonban sikerült megakadályozni, hogy az egészségügy ne tudja kezelni a helyzetet. A szakértők szerint a harmadik hullám elérte Magyarországot, az előrejelzések szerint a következő 1-2 hétben drámaian romlani fognak a számok.

„A fertőzés fel fog gyorsulni, a következő két hét nehéz lesz"

– tette hozzá.

gulyás gergely mti

Ezért a kormány március 15-ig fenntartja a jelenlegi korlátozásokat. A kormány arról is később fog arról dönteni, hogy az oltási igazolvány milyen jogosultságot adjon. Külön kitért a nyitásról szóló nemzeti konzultációra is: azt állítja, eddig 425 ezren töltötték ki, március közepéig tart.

A fokozatos enyhítéshez akkor jutunk legközelebb, ha mindenki beoltatja magát. Ezen a héten és a jövő héten több embert olthatunk be, mint eddig összesen

– mondta Gulyás, aki szerint Magyarországon van az EU-ban a legnagyobb választék vakcinákból.

 

Gulyás ezután szidta a baloldalt, ami szerinte oltásellenes, majd rátért arra, hogy azt kéri, regisztráljon mindenki, aki oltást szeretne, az is, aki azt hiszi, csak később kerülhetne sorra, mert most felgyorsul az oltás sebessége. Azt állítja, eddig 425 ezren töltötték ki a konzultációt, március közepéig tart.

 

Gulyás ezután szidta a baloldalt, ami szerinte oltásellenes, majd rátért arra, hogy azt kéri, regisztráljon mindenki, aki oltást szeretne, az is, aki azt hiszi, csak később kerülhetne sorra, mert most felgyorsul az oltás sebessége.

 

"Sok országban elsőként kapták meg az állami vezetők az oltás, a magyar kormány és miniszterelnök azonban nem akar a sorban elöl állni annak ellenére, hogy a védettségükhöz fűződik közérdek" – fejtette ki a miniszter, majd elárulta, hogy várhatóan a jövő héten Orbán Viktor is megkapja a kínai vakcinát.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló