2023. február 2., Karolina Aida

Környék ügye

#hadházy ákos #mutyi #választás 2022 #gay krisztina

Újabb megyei óriásmutyi: 1,4 milliárdos EU-s projektből fizették a fideszes jelöltek kampányújságát

Kovács Dávid 2022.02.23. 12:10

Hadházy Ákos az EU csalás elleni hivatala elé viszi ügyet.

 

"Az elmúlt években sok pofátlanságot láttam, de ez a dobogósok között van" – kommentálta Hadházy Ákos a legújabb Heves megyei találatát, ami egy EU-s projektből finanszírozott, majd ingyen osztogatott fideszes kampányújság.

 

A független képviselő szerdai Facebook-posztjából kiderül: a Heves Megyei Befektetési Tükör nevű kiadványt egy 1,4 milliárd forintos, Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum a megyei foglalkoztatás fellendítésére című projekt keretében adták ki. A bejegyzésben több képet is közölt az újságról.

A hevesi Fidesznek még ahhoz is van képe, hogy a Heves megyei önkormányzat EU-s projektjéből fizessék a képviselőjelöltek kampányújságját. (...) A címlapon a három fideszes jelölt vigyorog, többek között "El a kezekkel a vidéki kórházaktól" címmel, a belső oldalakon pedig ugyanezek az elkövetők osztogatnak "Virágos falu" díjakat, vagy rajzpályázatok ajándékait, vagy éppen két kilométer új út elkészültének ujjonganak

– magyarázza a látottakat Hadházy.

 

A kiadvány címlapján a Tisza-tó hídja mellett valóban a megye választókörzeteinek fideszes jelöltjei tűnnek fel: a kiegyensúlyzott tájékoztatás jegyében az 1-es számút Pajtók Gábor, a kettest Horváth László, a hármast pedig Szabó Zsolt képviseli. Utóbbi kapcsán Hadházy emlékeztet: Szabó körzetében több nyomozás zajlik, az egyik a képviselő offshore számlája, a másik pedig a manipulált közbeszerzések miatt, az EU csalás elleni hivatala pedig az elcsalt minipiacok ügyében vizsgálódik.

 

A hevesi Fidesznek még ahhoz is van képe, hogy A HEVES MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT EU-S PROJEKTJÉBŐL FIZESSÉK A...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2022. február 22., kedd

 

A kifotózott impresszumból kiderül, hogy az ingyenes kiadványt az egri Kossuth Lajos utcába bejelentett Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. adja ki, amelynek tulajdonosa 100 százalékban a Heves Megyei Önkormányzat. "A társaságunk fő célja, hogy a területfejlesztési elképzelések – főként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatok keretében történő – megvalósításának szakmai támogatásával hozzájáruljon Heves megye társadalmi, gazdasági növekedéséhez" – írják a honlapjukon közzétett cégismertetőben.

 

A kampányújság felelős szerkesztője a vastagon fideszes kötődésű Gay Krisztina, aki korábban a szintén propagandacélokat szolgáló Eger Hírek főszerkesztője, valamint a Média Eger vezetője is volt, ő felelt például a TV Eger és az Egri Magazin tartalmaiért is, később azonban távoznia kellett az egri médiabirodalom éléről. "Valóságos merényletet követett el a kiegyensúlyozott tájékoztatás ellen úgy, hogy szinte minden fontos közéleti-politikai kérdésben a Fidesz érdekei szerint alakult a tartalomgyártás" – írta róla korábban az Egri Ügyek.

 

Hadházy Ákos a posztjában azt is aláhúzza: a fideszes kampánykiadvány ügyét jelenti az Európai Csalás Elleni Hivatalnak, ami egyébként – ahogy korábban is írtuk – az elcsalt Hatvan környéki minipiacok ügyében is vizsgálódik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló