2024. április 19., Emma

Környék ügye

#heves megye #hatvan #európai unió #vizsgálat #szabó zsolt

Hatvan környéki minipiacok ügyében vizsgálódik az EU csalás elleni hivatala

Barna Benedek 2021.07.09. 11:27

Tíz település piacának esetében merült fel szabálytalanságok gyanúja.

 

Szabálytalanságok gyanúja miatt eljárást indított az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) tíz Heves megyei településen, ahol európai uniós forrásból különös körülmények közt építettek piacokat – számolt be értesüléseiről a 24.hu.

 

A portál riportja szerint

Hatvan környékén egy nagyjából 20 kilométer sugarú körben nyolc piactér is épült, épül összesen 277 millió forintból, míg húsz kilométerrel odébb, Kiskörén megújult egy kilencedik is, 34 millióból, Lőrinciben pedig egy sokkal grandiózusabb, önmagában 317 milliós fejlesztés keretében egy jóval nagyobb piac létesül. Több településen jelentősen el is csúszott a kivitelezés.

Ezek mindegyikét vizsgálja az unió mostanra.

 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett bejelentést az OLAF-nál, minek nyomán két eljárásban vizsgálják Boconád, Kisköre, Ludas, Tarnaméra, Tarnaörs és Boldog, valamint Atkár, Lőrinci, Nagyfüged, Nagyréde piacait. Ezek a települések egytől egyig a fideszes Szabó Zsolt hatvani választókörzetében vannak. 

horváth-lászló-mti-komka-péter
Szabó Zsolt (Fotó: Komka Péter / MTI)

Mint a 24.hu írja, a beruházások pedig minden esetben az EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának (TOP) a forrásaiból készültek, és a munkát általában egy hevesi, a közbeszerzéseken rendre sikeres cégre, a JRM Produkció Kft.-re bízták, amely csak 2015 óta foglalkozik építkezéssel, korábban a televíziós műsorszolgáltatás volt a fő profiljuk, az MTVA-nak is dolgoztak.

 

Szabó Zsoltról körzetében egyébként tavaly más TOP-os pályázatok miatt a rendőrség is nyomozást indított már.

 

(Indexkép forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló