2024. február 25., Mátyás

Környék ügye

Nyomozás indult Hatvan és környéke fideszes urának körzetében egyes közbeszerzések miatt

2019.11.30. 00:00

Törvénytelen befolyásolás gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

 

Hadházy Ákos az oldalán tette közzé azt a levelet, amiben a  Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta, hogy az egyik feljelentése nyomán nyomozást rendeltek el bizonyos közbeszerzések és koncessziós eljárások befolyásolása miatt - vette észre a 444.hu. A levél szerint ezeket megállapodással vagy más összehangolt magatartással követték el. 

 

Hadházy szerint az önkormányzatok EU-s beruházásainál (építések, energetikai felújítások) 18 településen ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre. Ezek közül legtöbbször egy papíron turbinagyártással foglalkozó cég nyert. A beruházások Szabó Zsolt (az MTI alábbi fotóján), Hatvan és térségének fideszes országgyűlési képviselőjének a választókörzetében történtek.

 

 

Hadházy szavai szerint kialakult egy három cégből álló kör, amelyek néhány cégből álló csoporttal versenyeznek a közbeszerzések elnyeréséért, azonban valódi verseny nincs, mert az "állandó vesztesek strómanként indulnak" ezeken a pályázatokon.

 

Gyanús pályázatok: egymilliárd forintnyi beruházást nyert egy cég a Heves megyei fideszes körzetben

Energetikai cégként pályáztak építőipari munkákra a hatvani választókerületben. Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs után most egy Heves megyei fideszes választókerületben derült fény gyanús uniós TOP-pályázatokra - írja a Népszava. Hadházy Ákos független képviselő hívta fel a lap figyelmét arra, hogy különösen alakultak a Településfejlesztési Operatív Pályázatok (TOP) Szabó Zsolt korábbi fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő hatvani választókerületében.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló