2023. szeptember 30., Jeromos

Környék ügye

#heves megye #tömegközlekedés #busz #volánbusz

Jelentősen megfogyatkozott a buszra szállók száma megyénkben a járvány miatt

2021.02.22. 12:46

Az előző évinél jóval kevesebb jegy és bérlet fogyott tavaly.

A Volánbusz Zrt. tapasztalatai alapján a koronavírus-járvány első hulláma jelentősen befolyásolta az autóbuszos közösségi közlekedést is – írja a Heol.

 

A helyközi és helyi autóbuszjáraton tavaly április 1-jétől május közepéig ideiglenesen felfüggesztették a fedélzeti jegyértékesítést, a második hullám idején, december 1-jétől pedig a pénztárak nyitvatartási időszakában kötelező elővételt vezetett be a társaság az ország több autóbusz-állomásán. Ez történt Egerben és Gyöngyösön is.

A Volánbusz jegy- és bérletértékesítési adatai szerint a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli helyzet miatt Heves megye helyközi közlekedésben tavaly 28 százalékkal volt alacsonyabb az utasszám, mint 2019-ben. Teljes árú bérletet 18 százalékkal, tanulóbérletet 34 százalékkal, menetjegyet 33 százalékkal kevesebben vásároltak az elmúlt évben. A legnagyobb mértékű csökkenés tavaly áprilisban volt tapasztalható

– tájékoztatta a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a heol.hu-t.

buszkozl-wiki
Fotó: Wikipédia

 

A busztársaság közléséből az is kiderült, hogy a rendkívüli időszakban jegy- és bérletellenőrök elsődleges feladata nem a pótdíjazás, hanem a közösségi közlekedés működésének támogatása volt. A járvány első időszakában így nem szabtak ki pótdíjat.

 

Kiemelték, utasaikat továbbra is több információs csatornán tájékoztatják az aktuális járványügyi előírásokról, és felhívják a figyelmet azok betartására. Arra is kérik az utasokat, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedést, és részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletváltási lehetőségeket.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló