2023. október 1., Malvin

Környék ügye

#választás 2022 #magyar kétfarkú kutya párt #mkkp #gergely anna

"Csá, 117 millió forint!" – Több mint százmillió forintot utalt vissza az államnak a Kutyapárt

Kovács Dávid 2022.03.14. 09:08

"Ez az átlagos délután úgy indult, hogy visszaküldtünk 117 milliót a Kincstárnak" – írják a kétfarkúak a gyöngyösi jelölt, Gergely Anna visszaléptetése után.
"Csá, 117 millió forint!" címmel adott ki közleményt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) vasárnap este a párt hivatalos Facebook-oldalán. A bejegyzésben arról írnak, hogy Gergely Anna, a párt gyöngyösi körzetben indított jelöltjének visszaléptetése után, mintegy 117 millió forintos kampánytámogatást utalt vissza az államnak.
 
gergelyannamkkp
Gergely Anna (MKKP)
 
 
Ahogy korábban az Egri Ügyek is írt róla, a Kutyapárt nemrég hosszú közleményben riadóztatott az ajánláshamisítások miatt, közlésük szerint összesen 28 körzetben kaptak gyanús megkereséseket, ami miatt végül mintegy ötezer ajánlást kellett érvényteleníteniük, a Heves-2-es körzetben pedig jobbnak látták visszaléptetni a jelöltjüket.
Az egyik körzetben, a gyöngyösiben nem sikerült kideríteni, hogy kik gyűjtötték nekünk az aláírásokat. Történt, hogy jött pár fiatal srác még az aláírásgyűjtés kezdetén, elvittek csomó ívet, majd a végén hoztak 400 aláírást. Ez fura volt, mert ismeretlenek sehol máshol nem hoztak nekünk ilyen sokat törvényesen. (...) Aztán még furább lett, mert a srácok telefonszáma elérhetetlen lett, abban a pillanatban, hogy véget ért az aláírásgyűjtés
 – írja új közleményében a Kutyapárt.
 
Gergely Anna, az MKKP Heves megyei kettes választókörzetének képviselőjelöltje az Egri Ügyeknek interjút is adott az ügyben. Ebben arról beszélt, hogy egy túlterhelt borítékban és az egyik áruházlánc papírzacskójában kapta vissza az íveket ismeretlen és azóta is elérhetetlen jóakarójától. "Friss hús vagyok a politikában, engem még nem cincáltak szét, nem tudom, mire kell figyelni" – nyilatkozta nekünk.
 
A Kutyapárt most így ír:
Nem szerettük volna, ha bárhol is bizonytalan az aláírásaink forrása, úgyhogy a gyöngyösi körzetben visszaléptünk, így 79 jelölt maradt, ami a 71, 80 és 106 jelölt elérésénél változó mértékű, sávos kampányfinanszírozás miatt 117 millióval kevesebbet jelent.
A párt a közlemény végén hozzáteszi: egyelőre nem merték megnézni, hogy mennyi volt az utalás kezelési költsége.
 

Csá, 117 millió forint! 80 jelöltünknek sikerült összegyűjteni az aláírásokat, amiért 587 millió kampánypénz...

Közzétette: Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 2022. március 13., vasárnap
 
A Gergely Annával készült interjúnkat itt lehet olvasni.
 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló