2024. június 23., Zoltán

Környék ügye

#gyöngyös #fidesz #választás 2022 #megoldás mozgalom #magyar kétfarkú kutya párt #heves megy #érsek zsolt

Visszalépteti gyöngyösi jelöltjét a Kutyapárt, miután a Fidesz emberei maffiamódszerekkel akarták csőbe húzni őket

Kovács Dávid 2022.03.03. 14:54

Aláírást gyűjtöttek volna a Fidesz emberei a kétfarkúaknak, akiknek emiatt csaknem ötezer ajánlást kellett érvényteleníteniük, ugrott a gyöngyösi körzet kutyás jelöltje is. Heves-2-ben ráadásul hamis ajánlóívek miatt üthette meg a bokáját Hatvan hornista expolgármestere, de már a Gattyán-párt helyi embere körül is fogy a levegő. Hullanak a fejek a megyében?

 

Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek, sokszor halott emberek ajánlásaival – fújt riadót honlapján a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP).

 

Mint írják, az ajánlásgyűjtés során számos jelöltjük kapott "nagyon furcsa felajánlásokat", gyakran teljesen ismeretlen emberektől, akik azt állították, hogy gyorsan tudnak nekik sok ajánlást szerezni. Állításuk szerint azonnal gyanút fogtak, jelöltjeiket pedig arra kérték, hogy dokumentálják az eseteket, és a felajánlott ajánlásokat érvénytelenítsék.

Jól látszik: a Fidesz szándékosan jégre akarta vinni a kutyapártos jelölteket, hogy botrányt csináljon az MKKP ajánlásai körül. (...) Szerencsére napi szinten nyomon követtük, hogyan állnak a jelöltjeink, így feltűnt volna, ha valakinek hirtelen a semmiből több száz aláírása lett volna

– írja a Kutyapárt.

 

Közlésük szerint 28 körzetben kaptak gyanús megkereséseket, és mintegy ötezer ajánlást kellett érvényteleníteniük. Mivel az elhunyt személyek ajánlásai kapcsán a közokirat-hamisítás is felmerül, feljelentést tesznek az ügyben. Ezen felül a választási irodákban is jelezték a történteket.

 

A párt beszámolója szerint többnyire telefonon vagy személyesen keresték meg őket, majd üres íveket kértek, amelyeket aztán teleírva hoztak vissza – még olyan is előfordult, hogy valaki egyetlen nap alatt 700 aláírást szedett nekik össze. Sőt, több esetben is azt állították, hogy bármennyit tudnak hozni, de olyan is akadt, aki csak annyit kérdezett, hogy mennyire lenne szükségük. Mint írják, sok esetben mindössze néhány perc alatt ki lehetett deríteni, hogy az állítólagos segíteni akarók, hogyan köthetőek a Fideszhez, de azt állítják, a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom is érintett az ügyben.

A hozott íveken sehol nem volt alul jelezve, ki gyűjtötte az aláírásokat, az aláírások sokszor ugyanolyanok voltak, volt ahol halott ember aláírása is szerepelt az íven, meg amúgy is, egy aláírásgyűjtő íven látszik, hogy azt miként használták, amin nincs egy gyűrődés se, arra átmásolgatták egy szobában valahonnan

– írják.

 

A Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely egy videófelvételen is összefoglalta a történteket:

 

 

 

Ugrott a gyöngyösi körzet kutyás jelöltje

 

A videón, amelyen Kovács Gergely beszéli el a történteket, az MKKP elnöke azt is bejelenti, hogy a gyöngyösi, azaz a Heves megyei 2-es számú választókörzetben visszaléptetik a párt jelöltjét, Gergely Annát, aki a közösségi oldalán közzétett adatok alapján jelenleg Egerben él és tanul.

 

Hogy mi történt pontosan Gergely Anna esetében? A párt oldalán közzétett beszámoló szerint az aláírásgyűjtés elején megkereste őt egy 12 fős társaság, akik csaknem négyszáz aláírást hoztak neki, aztán felszívódtak.

Szimpatikusnak tűntek, fél órát dumáltak is, olyanokat mondtak, hogy ők nagy hálával tartoznak a Kutyapártnak, vittek sok ívet, majd a gyűjtés végén hoztak kb. 400 aláírást. Ezeket leadtuk. Ám ettől fogva elérhetetlen lett a telefonszáma az arcnak, aki az aláírásokat hozta, pénteken még kicsöngött, ám utána kikapcsolta és öt napja elérhetetlen.

– írja a Kutyapárt. Mivel a körzetben enélkül a közel négyszáz aláírás nélkül nem lett volna meg a szükséges ötszáz, Gergely Annát visszaléptetik. "Nála nem tudjuk bizonyítani, hogy a Fidesz gyűjtötte össze az aláírásait, de nem tudjuk, hogy ki" – írják vele kapcsolatban.

 

 

Hatvan Horn-rajongó expolgármesterénél is komoly gáz van

 

Közben a Gyöngyösi TV arról számolt be, hogy a helyi választási bizottság büntetőfeljelentést tesz egy szintén a Heves megyei 2-es választókörzetben induló képviselőjelölt, Érsek Zsolt ellen, mert vélhetően hamis ajánlóíveket adott le. A hírek szerint ezeken ugyanazok a személyek szerepelnek eltérő aláírásokkal, vagyis nem volt nehéz idegenkezűségre gyanakodni.

 

Az immár függetlenként induló Érsek Zsolt 16 évig volt országgyűlési képviselő az MSZP színeiben, illetve nyolc évet töltött Hatvan polgármestereként. Aztán 2019 nyarán a párt megyei elnökeként kilépett az MSZP-ből, állítása szerint azért, mert nem akart egy olyan összefogás része lenni, amelyben az ellenzéket liberálisok és skinheadek is támogatják.

Nem tudok közösséget vállalni az MSZP országos elnökségének többségével. Ezért 2019. augusztus 26-ával lemondok minden MSZP-ben viselt választott tisztségemről, és egyúttal bejelentem, hogy kilépek a pártból

– jelentette be akkor.

 

Hatvan egykori polgármestere néhány hónapja a Kékes Online-nak is emlékezetes interjút adott, amelyben sok egyéb más mellett arról is beszélt, hogy annak idején Horn Gyula meghívására lépett be az MSZP-be, őt és Kiss Pétert tartja közéleti példaképének, Horn mellett pedig egyedül Gyurcsány Ferencet tekinti valódi államférfinak.

 

Csalódottságát fejezte ki az ellenzéki előválasztás miatt is: egyrészt, mert az MSZP nem Dobrev Klára mögé állt be, aki szerinte alkalmas lett volna arra, hogy Orbán Viktort legyőzze az áprilisi választáson, másrészt pedig azért, mert a gyöngyösi választókörzetben baloldali jelölt esélyt sem kapott, hogy érdemben megmérettesse magát.

A baloldali érzelmű választóknak nehéz lesz olyan szélsőjobboldali körből érkező politikust támogatniuk, akik éveken keresztül támadták a baloldali értékeket, teli torokból gyurcsányoztak, gárdamellényben vonultak, megfélemlítettek, de antiszemita megnyilvánulásaik sorát is felidézhetnénk

– mondta az ellenzéki összefogás jobbikus hátterű jelöltje, Dudás Róbert kapcsán.

 

Vélhetően hamis ajánlóíveket adott le a képviselőjelölt, ezért büntető feljelentést tesz a helyi választási bizottság!⚖️ Részletek a videóban!👇 #gyöngyöstv #gytv #gyöngyös #büntetőfeljelentés

Közzétette: Gyöngyösi TV – 2022. március 2., szerda

 

A városi tévé híre szerint Érsek Zsolt egyelőre nem szerette volna kommentálni a hamis ajánlóívekkel való visszaélés vádját.

 

 

Akár a Gattyán-párt embere is elhasalhat


A Gyöngyösi TV mindeközben úgy értesült: a helyi DK már megtámadta Barna Richárd, azaz a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom jelöltnének nyilvántartásba vételét.

 

Ahogy korábban írtuk, Barna Richárd saját bevallása szerint több mint 23 éve dolgozik a kereskedelmi szektorban. A MeMo honlapján közzétett bemutatkozásában időközben már a fényképe is látható – amikor ugyanis a párt közzétette a jelöllistáját, még fotó nélkül szerepelt.

 

"Célom, hogy a magyar emberek életét a digitalizációs korszerűsítéssel egyszerűbbé és könnyebbé tegyem, továbbá a térségben lévő települések folyamatos népesség-csökkenésének megállítására és visszafordítására megoldást találjak" – írta magáról.

 

 

(Indexkép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló