2024. május 20., Bernát Felícia

Környék ügye

#heves megye #gődény györgy #interjú #választás 2022 #magyar kétfarkú kutya párt #mkkp #gergely anna

Hogyan szedte rá egy titokzatos figura a Kutyapárt visszalépő gyöngyösi jelöltjét?

Kovács Dávid 2022.03.08. 16:56

A megszaporodott ajánláshamisítások miatt kellett visszalépnie Gergely Annának, a Heves megyei 2-es választókörzet kutyapártos jelöltjének, aki az eset kapcsán válaszolt az Egri Ügyek kérdéseire.

 

Az egyik áruházlánc papírzacskójában és egy túlterhelt borítékban kapta vissza az íveket ismeretlen és azóta is elérhetetlen jóakarójától Gergely Anna, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Heves megyei kettes választókörzetének képviselőjelöltje.

 

A fiatal kutyapártos a gyanús – nagy eséllyel hamis – ajánlások miatt önként döntött a visszalépés mellett, amit aztán a kétfarkúak elnöke, Kovács Gergely jelentett be egy múlt heti videóüzenetben (az erről szóló cikkünket itt lehet olvasni).

 

Az MKKP hosszú közleményben is riadóztatott az ajánláshamisítások miatt:

a párt összesen 28 körzetben kapott gyanús megkereséseket, ami miatt végül mintegy ötezer ajánlást kellett érvénytelenítenie. Közlésük szerint maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni őket különböző, a Fideszhez köthető alakok – több esetben elhunyt személyek ajánlásaival –, de azt állították, hogy a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom is érintett az ügyben.

A közel harminc érintett körzet közül is kitűnt a a Heves megyei 2-es választókerület, ahol a Kutyapárt jelöltjét végül inkább visszaléptették. "Nála nem tudjuk bizonyítani, hogy a Fidesz gyűjtötte össze az aláírásait, de nem tudjuk, hogy ki" – írták. A párt oldalán közzétett beszámoló szerint Gergely Annát az aláírásgyűjtés elején egy 12 fős társaság kereste meg, akik csaknem négyszáz aláírást hoztak neki, aztán felszívódtak.

Szimpatikusnak tűntek, fél órát dumáltak is, olyanokat mondtak, hogy ők nagy hálával tartoznak a Kutyapártnak, vittek sok ívet, majd a gyűjtés végén hoztak kb. 400 aláírást. Ezeket leadtuk. Ám ettől fogva elérhetetlen lett a telefonszáma az arcnak, aki az aláírásokat hozta, pénteken még kicsöngött, ám utána kikapcsolta és öt napja elérhetetlen

– írta a Kutyapárt.

 

Mivel a körzetben enélkül a közel négyszáz aláírás nélkül nem lett volna meg a szükséges ötszáz, Gergely Anna végül úgy döntött, visszalép. A gyöngyösi körzet kutyás jelöltjét az eset kapcsán megkerestük, írásban válaszolt a kérdéseinkre.

gergelyannamkkp
Gergely Anna

Az MKKP oldalán lehetett olvasni egy rövid kivonatát a történetednek. De mi történt pontosan? Hogy bukkan fel az ember életében mindjárt 12 jóakaró?

 

Felhívtak egy délután, hogy találkozzunk már élőben, mert úgy könnyebb elmagyarázni. "Tartozunk a kutyáknak egy szívességgel, beszéltem is egy taggal minap, azt mondta, hogy mehet" – nagyjából valami ilyesmit mondhatott a telefonáló. Településenként 30 aláírást saccoltak, de nem esküdtek semmire.

 

Hogy mutatkoztak be, kik ők?

 

Aláírásgyűjtőknek hívták magukat, de csak egy középkorú férfivel találkoztam közülük. Hozzáteszem, az az egy szem pali teljesen normálisnak tűnt – akár még jófejnek is hívnám. Az ujjlenyomata megvan, ha le akarnánk nyomozni, de szerencsére nem tart ott a helyzet.

 

Mi történt ezután? Mikor tűntek fel legközelebb?

 

Háromszor beszéltünk az esti randevúnk után: egyszer, mikor odaadtam az íveket, majd egy helyzetjelentés során, végül pedig akkor, amikor a kezem ügyébe akadtak az ívek egy lidlös papírzacskóban és egy túlterhelt borítékban.

 

Mikor lett gyanús a történet?

 

Amikor beszéltem pár emberrel az esetről, akiknek van tapasztalata az ilyenben. Friss hús vagyok a politikában, engem még nem cincáltak szét, nem tudom, mire kell figyelni. Gergő és Suzi [Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna, a Kutyapárt társelnökei – a szerk.] hívta fel a figyelmemet a piros zászlókra. Rámutattak arra például, hogy nem írták alá az íveket ott, ahol a gyűjtőnek illendő, arra, ahogy referáltak magukra, valamint arra a nagyon kevés időre, amennyi alatt végeztek stb.

 

Hogyan élted meg a visszaléptetésed? Magadtól határoztál így, vagy ilyenkor egyeztetsz valakivel?

 

Mivel az utolsó utáni pillanatban vettük ezt észre, ez volt igazából az egyetlen kiút. Az én kezemben volt a döntés, én találkoztam a pasassal. Aktiválnom kellett az emberismerő és problémamegoldó képességeimet. Arra jutottam végül, hogy több esély volt arra, hogy átbaszták az aláírókat, minthogy sem. Nem akartam kockáztatni. Biztosra akartunk menni.

 

Kovács Gergely bejelentése óta történt még valami az ügyben? Az a bizonyos “arc” azóta is elérhetetlen?

 

Semmi. A következő hétfőn én még megcsörgettem, de ki volt kapcsolva.

 

Meddig maradsz a megyében? Hol tervezel letelepedni?

 

Amíg nem szerzek diplomát, itt leszek a közelben. Letelepedni viszont Kanadában tervezek, de hogy valójában hol, miként és mikor, azt az élet dönti el. 

 

Mit gondolsz, a következő választáson is fel fogsz tűnni jelöltként? Nekifutsz újra?

 

Mindenképp szeretnék megint belecsapni a lecsóba, idén a fele megvolt önerőből. Hála a sok szomszéd körzetnek.

Ki ő?

 

“Gergely Anna vagyok, grafikus, képzett firkáló, papírjaguár. Eredetileg ebből kiindulva kezdtem aktívan passzívkodni a Kutyapártnál 2021-ben – gondolván hogy biztos hasznos leszek valamiben – de végül félre kellett raknom ezt az ötletet és megmaradtam a képviselő jelölt státusz mellett” – írja magáról a Kutyapárt honlapján közzétett bemutatkozásában.

Jelmondata: “A kisvasutat meghosszabbítjuk Budapestig!”

Gődényékkel már összeakadt a kutyák bajsza

 

A Kutyapárt egyébként nemrég Nyíregyházán futott össze Gődény Györggyel, a Normális Élet Pártjának első emberével és arcával (aki egyéniben is indul a városban), akit januárban felnyomtak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, mivel a pártja egy online felületen gyűjtötte az emberek személyi azonosító számát.

 

“Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba” – figyelmeztetett akkor az MKKP. Hogy tettenérjék a visszaélést, a Kutyapárt embere is megadta az adatait Gődényék felületén, majd amikor ellenőrizte, hogy kinek írt alá, hogy Gődényék jelöltjénél szerepelt a neve. (Ezt egyébként néhány kattintással bárki ellenőrizheti.)

 

Gődény György a pártját érő vádak ügyében nemrég a Telexnek is nyilatkozott: “Tiszta a lelkiismeretünk. Gyűjtöttünk, megcsináltuk. Baromira zavar mindenkit, hogy ezt megcsináltuk, és ezért megy ez a cirkusz. (...) Nekünk ezen a pályán ellenségeink vannak, mivel mindenki azt szeretné, ha eltűnnénk a büdös francba. De nem fogunk eltűnni a francba, mert itt vagyunk, és beavatkozunk ebbe az eszméletlen idióta politikai helyzetbe, ami Magyarországon van.”

 

A nyíregyházi találkozásról a párt videót is készített:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló