2024. április 13., Ida

Környék ügye

#reklám #hirdetés #csalók #szabó gyuri bácsi #bükki füvesember #visszaélés

Figyelem! Csalók élnek vissza Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember nevével

Barna Benedek 2022.06.16. 16:16

Bizonytalan eredetű, drága termékek reklámozásához használják fel Gyuri bácsi nevét és fényképét.

 

A közösségi médiában egyre több hamis, lekövethetetlen profil használja Szabó Gyuri bácsi nevét és fotóját ismeretlen termékek hirdetéséhez – írta meg az EgészségKalauz.

 

A portál idézi a bükki füvesember lányát, a Gyuri bácsi Györgytea nevű vállalkozását vezető Lopes-Szabó Zsuzsát, aki nyilatkozatban hívta fel a figyelmet a megtévesztő reklámokra, amelyek nemcsak a cég jó hírnevét, hanem a hiszékeny vásárlók egészségét is veszélyeztetik.

Édesapám nevében és fényképével most már körülbelül egy hónapja folyik egy intenzív reklámhadjárat: különböző termékeket igyekeznek eladni azt a látszatot keltve, mintha ezeket ő ajánlaná. Ezek mögött a bizonytalan eredetű és nyilván horribilis áru termékek mögött nem mi vagyunk, hanem pimaszul és becstelenül visszaélnek apám nevével"

– jelezte Lopes-Szabó Zsuzsa.

 

Hozzáteszi: ezek a hirdetések ellenőrizetlenül jelennek meg a közösségi médiában és a különböző fórumokon, majd rákattintva a hirdetésekre követhetetlen és lenyomozhatatlan weboldalakra, illetve webáruházakra visznek.

Sajnos teljesen tehetetlenek vagyunk. Számtalanszor próbálkoztunk utána menni a csalóknak, mindhiába. Se megtalálni, se feljelenteni nem lehet őket, mert a profilok és fake weboldalak mögött nincs semmilyen cég, kontaktadat vagy elérhetőség: megfoghatatlanok. A saját weboldalunkra ugyan kitettünk egy tájékoztatást, ennek ellenére a hadjárat folytatódik. Nagyon szomorú és egyben dühös vagyok"

– fogalmazott Gyuri bácsi lánya, aki azt kéri, hogy ha ilyen hirdetést, tartalmat látunk, haladéktalanul jelentsük a megtévesztő tartalmat a közösségi oldalnak.

 

A Györgytea által közzzétett, hamis posztok és hirdetések felismerését segítő szöveges tájékoztató IDE KATTINTVA érhető el, alább pedig megtekinthető a videós összefoglalója, amely példákat is mutat a visszaélésekre:

 

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló