2024. február 23., Alfréd

Környék ügye

#temetés #heves megye #hatvan #iskola #haláleset

"Szép álmokat, kisbarátom" – Eltemették a hatvani iskolai tragédia 14 éves áldozatát

Kovács Dávid 2022.06.25. 15:09

Több mint egymillió forint gyűlt össze a hetedikes fiú temetésére.

 

Pénteken eltemették azt a 14 éves fiút, aki nemrég a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola egyik osztálytermében rosszul lett és meghalt, közölte a hatvani roma nemzetiségi önkormányzat a Heol.hu-val. "Szép álmokat, kisbarátom" – írták a nemzetiségi önkormányzat búcsúposztjában.

 

Baranyi Krisztián, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat tagja a portálnak elmondta: az a gyűjtés, amit a mélyszegénységben élő édesanya megsegítésére indítottak, sikeres volt, több mint egymillió forint gyűlt össze a nemzetiségi szervezet elkülönített számlaszámán, ebből fedezték a temetés költségeit.

 

Mécsesek az elhunyt diák fényképe mellett a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola ablakában (Kép: pillanatfelvétel az RTL Híradó egyik korábbi anyagából)

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, a 14 éves diák reggel megérkezett az iskolába és nyolc óra előtt néhány perccel egyszerűen rosszul lett, erről még szólt is a padtársának, majd hirtelen kifordult az iskolapadból, és már nem reagált semmire, ezért azonnal mentőt hívtak hozzá. A hetedikes fiúhoz három mentőegység is érkezett, újraélesztését emelt szintű beavatkozás keretében vették át a mellkaskompressziót végző tanároktól.

 

Mikor a fiú rosszul lett, már szinte minden osztálytársa bent volt a tanteremben, amíg az egyik tanár megkezdte az újraélesztését, addig egy másik azonnal elvitte őket a helyszínről, így csak később tudták meg, hogy nem sikerült megmenteni az életét. "Először a saját osztálya, az osztályafőnök és a pszichológus segítségével, tudta meg a hírt, utána pedig a tornateremben a felsős közösségnek én magam mondtam el" – nyilatkozta később az iskola igazgatója.

 

A hatvani fiú édesanyja korábban azt állította, hogy gyermeke halálát szívelégtelenség okozhatta, és cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint a fia tanítás előtt energiaitalt ivott az iskolában. A nő arról is beszélt, gyermeke túlsúlya lelki okokra vezethető vissza: közel három évvel ezelőtt vesztette el édesapját, bánatát pedig evésbe folytotta. Emiatt pszichológusnál is járt, az anya szerint fogyott is. A nő a férje halála után egyedül nevelte a fiút, szerény körülmények között éltek a település szélén.

 

A fiú halálának körülményei még nem tisztázottak, ezeket a Hatvani Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

 

(Indexkép: Baranyi Bracsó Béla / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló