2023. június 4., Bulcsú

Környék ügye

#hatvan #általános iskola #haláleset

Hatvani tragédia: iskolai pszichológus és védőnő is beszélt a 14 évesen elhunyt fiú osztálytársaival (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.06.15. 10:58

A hetedikes diák három évvel ezelőtt vesztette el apját, anyja szerint ezt nem tudta feldolgozni.

 

A hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolába járó felsősöket az igazgató személyesen tájékoztatta a diáktársuk haláláról, az elhunyt fiú osztálytársaival pedig pszichológus és az iskolai védőnő is beszélt – mondta a RTL Híradónak az intézmény igazgatója, Polonkai Zoltánné.

hatvan-suli-gyasz
Mécsesek az elhunyt diák fényképe mellett a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola ablakában (Kép: pillanatfelvétel az RTL Híradó anyagából)

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, a 14 éves diák reggel megérkezett az iskolába és nyolc óra előtt néhány perccel egyszerűen csak rosszul lett, erről még szólt is a padtársának, majd hirtelen kifordult az iskolapadból, és már nem reagált semmire, ezért azonnal mentőt hívtak hozzá. A hetedikes fiúhoz három mentőegység is érkezett, újraélesztését emelt szintű beavatkozás keretében vették át a mellkaskompressziót végző tanároktól.

 

Mikor a fiú rosszul lett, már szinte minden osztálytársa bent volt a tanteremben, amíg az egyik tanár megkezdte az újraélesztését, addig egy másik azonnal elvitte őket a helyszínről, így csak később tudták meg, hogy nem sikerült megmenteni az életét. "Először a saját osztálya, az osztályafőnök és a pszichológus segítségével, tudta meg a hírt, utána pedig a tornateremben a felsős közösségnek én magam mondtam el" – nyilatkozta az iskola igazgatója.

Közben a hatvani fiú édesanyja is megszólalt az ügyben, aki szerint gyermeke halálát szívelégtelenség okozhatta, és állítja, hogy a fia nem ivott energiaitalt az iskolában. A nő arról is beszélt, fia túlsúlya lelki okokra vezethető vissza: közel három évvel ezelőtt vesztette el édesapját, bánatát pedig evésbe folytotta. Emiatt pszichológusnál is járt, az anya szerint fogyott is. A nő a férje halála után egyedül nevelte a fiút, szerény körülmények között éltek a település szélén.

A gyerekeknek az utolsó tanítási napokban inkább szabadtéri programokat szerveznek, hogy a tragédia után minél kevesebb időt töltsenek az iskolában.

 

Az RTL Híradó riportját itt lehet megnézni:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló