2021. október 17., Hedvig

Környék ügye

#ittas vezetés #bíróság

Csak úgy ontja magából a részeg sofőröket Heves megye

Székely Zoárd 2021.07.09. 10:54

Több esetben is ítéletet hozott a bíróság.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 40 éves nővel szemben, aki 2020. szeptember 30-án este begyógyszerezve vezetett egy kölcsön kapott személygépkocsit, melyben 9 éves gyermekét szállította. Felelőtlen magatartásának meg is lett a következménye, ugyanis Besenyőtelek és Dormánd között, a 33-as úton belehajtott az árokba. A gyermek a balesetben szerencsére nem sérült meg, vele az anyja gyalog indult haza, de a rendőrök útközben utolérték őket.

 

Az Egri Járási Ügyészség egy 47 éves férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségéve vádol azért, mert tavaly október 19-én Egerben a Cifrakapu utca és Olasz utca kereszteződésében motorjával alkoholos állapotban nekihajtott egy kanyarodó személygépkocsinak. A vádlott ennek során nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

 

Kétkerekű járművével esett el az az ittas fiatal is, akivel szemben a Füzesabonyi Járási Ügyészség emelt vádat. A 22 éves terhelt idén, május 14-én éjjel Füzesabony belterületén segédmotorjával nekirohant az út menti szennyvízátemelő berendezés drótkerítésének, majd arról lefordulva egy beton villanyoszlopnak ütközött. A balesetben ez a motoros is súlyosan megsérült.

 

Vele egykorú az a besenyőtelki vádlott, aki kicsivel korábban, április 12-én hajnalban a lakóhelyének főutcáján borult fel gépkocsijával egy balra ívelésű kanyarban. Ennek oka ez esetben is az ittasságból fakadó figyelmetlenség volt, de a zárt járműben tartózkodó sofőr csak könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Közepes fokban volt ittas az a 42 éves járművezető, aki ellen az Egri Járási Ügyészség emelt vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. A férfi néhány hónapja, február elsején Egerben vétette el a kanyart, ezért személygépkocsijával nekihajtott egy ház kerítésének.

 

Az ügyészség ezekben az ügyekben arra tett indítványt a vádirataiban, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki a terheltekkel szemben, emellett határozott időre tiltsa el őket a közúti járművezetéstől is.

 

Súlyosabb büntetésre tett indítványt az Egri Járási Ügyészség abban az eljárásban, melyben egy 32 éves mátraderecskei férfit vádol ittas járművezetéssel. Az elkövető 2020. december 28-án délután Verpelét felől autózott Feldebrőre, amikor ittassága és figyelmetlensége miatt úticélja határában egyenesen keresztülhajtott az ott kiépített terelőszigeten, kidöntött több közlekedési táblát, majd a nedves úton megcsúszva letért az úttestről, és egy közeli lakóház falának csapódott, míg végül kocsija a tetejére borulva állt meg.

 

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a büntetett előéletű terhelttel szemben, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

 

Ugyan ez az indítvány született egy másik ügyben, amelyben a központi járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel is vádol egy ittasan vezető középkorú férfit, aki február elsején kora délután személygépkocsijával ütközött az előtte keresztben elhaladó vonatszerelvénnyel. A vádlott Mezőtárkány belterületén járó motorral megállt ugyan a vasúti átjárónál, ám ittassága miatt lecsúszott a lába a kinyomott kuplungról, így a kocsija megugrott és egyenesen nekiment a Füzesabony és Poroszló között közlekedő személyvonat oldalának.

 

Másnak súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és cserbenhagyás vétségével vádol az Egri Járási Ügyészség egy 39 éves férfit, akivel szemben főbüntetésül szintén felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a járművezetéstől eltiltás mellett. A vádlott 2020. május 10-én délután illuminált állapotban közlekedett Füzesabony és Dormánd között a főúton a saját személygépkocsijával, melyben két kiskorú gyermekét szállította, akiket sem biztonsági övvel, sem gyermekbiztonsági rendszerrel nem rögzített az utastérben. A terhelt járműve előtt megállt egy másik autó, mivel balra akart fordulni, de nem tudott a sűrű forgalom miatt. Az ittas vádlott ezt figyelmen kívül hagyta, és hátulról beleszaladt az álló gépkocsiba, de ahelyett hogy megállt volna, visszatolatott, majd nagy sebességgel elhajtott a baleset helyszínéről. Nem jutott azonban messzire, mert egy enyhe balkanyarban lesodródott az útról és pörögve beleborult a vízelvezető árokba. Gyermekei ennek során mindketten súlyos töréses sérüléseket szenvedtek. A balesetben súlyosan megsérült maga a vádlott is, aki cselekményeivel több alapvető KRESZ szabályt is megszegett.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló