2021. október 27., Szabina

Környék ügye

#híd #füzesabony

A vasúti síneket átívelő hidat kapnak a füzesabonyi autósok

Nagy Donát 2021.08.12. 10:17

Kevésbé lesz így elválasztva a Heves megyei város két része.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a napokban közölte a mérnöki tervezési feladatokra kiírt, nyílt eljárású tender eredményét: az uniós közbeszerzési értesítő alapján a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. és a Roden Mérnöki Iroda Kft. konzorciuma dolgozhatja ki a projektet, nettó 34 millió 725 ezer forint értékben. Az értékelés során a kért ár volt a legfontosabb: a pontok harmadát tette ki, de a szakemberek tapasztalata is fontos volt, írja az IHO.

car-4378346_1280
Illusztráció, fotó: Pixabay

 

A tervezési feladatok magukban foglalják többet között a tanulmányterv munkáit, a forgalmi vizsgálatot, a környezetvédelemi engedély megszerzését, valamint a tanulmánytervi nyomvonalváltozatok elkészítését, bemutatását és elemzését, zajméréssel együtt.

 

Bár a jelenlegi fázis még csak a tervezési szakasz, ha a projekt megvalósul, a 80-as számú Budapest–Hatvan–Füzesabony–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vonal egyik legnagyobb csomópontjának számító állomás több mint tízvágányos pályahálózata felett átívelő híddal kétszer egy sávos út jön létre, melynek északi oldalán, vagyis a Kerecsendi út, a Szihalmi út és a 48-as utca kereszteződésében, és déli oldalán, azaz a Baross Gábor út és a Hunyadi út találkozásánál is kiépül majd egy-egy új csomópont.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló