2023. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Környék ügye

#zöldfül #recsk #katasztrófa #bánya

A recski bányakatasztrófát hogy magyarázza meg a Fidesz?

Csarnó Ákos 2023.06.18. 09:36

Mindenki szerint rendben volt a bánya, csak éppen a helyiekre és az ő szavukat képviselőkre nem figyeltek oda. Se a polgármester, se a bánya, se az országgyúlési képviselő és a hatóságok sem.

A múlt héten egy heves zivatartól  az újonnan megnyitott recski andezitbánya teteje megcsúszott és elárasztotta a település bányáközeli részét tetemes károkat okozva.  

 

A helyiek folyamatosan jelezték, hogy a bánya túl közel van a házakhoz, de minden engedélyt megkapott a bánya, mi több, a bányanyitás veszélyeire rámutató szervezeteket „baloldali károgóknak”, vészmadárnak nevezte Horváth László országgyűlési képviselő.

 

A katasztrófa sújtotta területen élőket ki kellett telepíteni. Vagy rokonoknál vagy a falu sportcsarnokában húzhatták meg magukat. Sokan vissza sem mernének költözni, mert bármikor jöhet egy zivatar.

 

A kormánybiztos, Sztojka Attila, és a Fidesz országgyűlési képviselője, Horváth László sem tudta megmondani, hogy mi a megoldás.

 

A 444.hu videót készített a fórumról:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló