2021. május 12., Pongrác

Környék ügye

#koronavírus #járvány #nógrád megye #balassagyarmat

A balassagyarmati kórház koronavírus-osztálya is megtelt, átmenetileg nem fogadnak betegeket

2021.03.12. 10:07

Újabb vidéki intézmény érte el a kapacitása maximumát.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere nemrég figyelmeztetett, hogy egyre több a fertőzött a városban, csütörtök este pedig már arról számolt be a Facebookon, hogy a helyi kórházban átmenetileg nem nem fogadnak betegeket a Covid-osztályon.

 

"A betegszám elérte a kapacitás maximumát" – idézi a 24.hu a városvezető posztját, amely szerint az intézményben a Covid-részlegeken 205 beteget kezelnek, közük csütörtökön több mint 20-an voltak lélegeztetőgépen.

 

A polgármester beszámolója szerint átmenetileg Salgótarjánba kerül a fekvőbeteg-ellátás, a sebészet, valamint a szülészet-nőgyógyászat is. A traumatológiai ellátás akut esetekre szűkül, a járóbeteg szakrendelés csökkentett üzemmódban működik, a krónikus belgyógyászatot pedig a pásztói kórházba helyezték át.

A kórházi szakszemélyzet emberfeletti terhelésben dolgozik, arra kérek mindenkit, aki ezt megteheti, hogy apró finomságokkal, frissítőkkel segítse a dolgozók munkáját, éreztessük velük, hogy hálásak vagyunk azért a fegyelemért, és kitartásért, amit egy éve végeznek a járvány frontvonalában a betegekért

– írta Csach Gábor.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a napokban a hatvani kórházban is megtelt a Covid-osztály. Hasonló a helyzet a Dél-pesti Centrumkórházban, ahol szintén minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott ágy tele van.

 

(Indexfotó: MTI - Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló