2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#mirkóczki ádám #mészáros lőrinc #NER #választás2024eger #szomszéd lajos

Mészáros Lőrinc már Mirkóczki kampányát is megtolja

Csarnó Ákos 2024.05.15. 10:09

Újabb bizonyítékok mutatják, hogy Mirkóczki Ádám „kétkapura” játszik

 

Egy korábban az internetre kikerülő hangfelvételen Mirkóczki Ádám Eger polgármestere és Egyed Zsolt a Rádió 1 egri frekvenciáját működtető Starbox Media Kft. kisebbségi tulajdonosa (de facto vezetője) arról beszélnek – az Egri Ügyek szidalmazásán kívül -  hogy miként lehetne közpénzek felhasználásával kiépíteni egy, a polgármesterhez lojális helyi, egri médiumot, hírportált illetve arról is, hogy a polgármester amúgy jóban van a Fidesszel.

 

Egy újabb hangfelvételen már nemcsak arról folyik az egyeztetés Mirkóczki Ádám, Egyed Zsolt és Spisák György aljegyző között, hogy kellene egy helyi polgármester-baráti portál, hanem konkrétan a megvalósításról is szó esik: számlázás, átalányadózás, a rádiós kolléga önkormányzati foglalkoztatása, uniós project kommunikációjának vitele (amit még maga Mirkóczki Ádám is elismert, hogy korábban az Egri Ügyek vitt, ezzel magát cáfolva meg, hogy nem akartunk kötni szerződést korábban…).  Az is beszédes, amikor a polgármester elszólja magát, hogy neki erről nem kell tudnia illetve saját, volt jobbikos kapcsolatait emelné be, mint ajánlattevőt, de az is, amikor megnehezítendő a későbbi kutakodást, oknyomozást, az aljegyző azt kéri hogy egy papírra írja le Egyed a pályázó cégek nevét (városházi információink szerint az aljegyző nem szeret digitális lenyomatokat hagyni maga után). A szivárogtató szerint a felvételen hallható trükközések akár bűncselekményeket is megvalósíthattak, mivel egyes szerződések megkötésre kerültek. E tekintetben az önkormányzathoz fogunk fordulni adatkéréssel, hátha nekünk válaszolnak.

 

Az egyik legfontosabb információ azonban a Lenkey-házról derül ki, pontosabban az, hogy a Lenkey-ház kommunikációját is "kiszerveznék" a rádiós üzletfélnek. Így máris könnyebben érthetővé válik, hogy miért titkolózik a Vármúzeum és miért nem adná ki Mirkóczki Ádám a közadatokat a Lenkey-ház felújításáról (a 360 milliós építési költségen túli 110 milliós egyéb költések között pl. ennek a kommunikációs kiadásnak is szerepelnie kell elvileg).

 

Íme a legújabb hangfelvétel:

 

 

Kicsit lejjebb ástunk a céginformációs rendszerben és egy érdekességet találtunk: ismét a háttérben a szálakat mozgató Szomszéd Lajoshoz, Mészáros Lőrinchez és a NER-hez köthető környékbeli üzletember nevébe botlottunk.

 

Ez utóbbi hangfelvételen a Starbox Média Kft. kisebbségi tulajdonosával folyik a beszélgetés, ezért megnéztük az opten.hu céginformációs rendszerben, hogy milyen kapcsolódási pontjai lehetnek ennek a cégnek. Az ügyvezető Egyed Zsolt felesége ugyan, és ő is a többségi tulajdonos, azonban Egyed Zsolt kisebbségi tulajdonosként mégiscsak tárgyal Eger polgármesterével. Csakhogy Egyedné Boros Judit egy másik cégnek is vezetője illetve 50%-os tulajdonosa, mégpedig a Local Bisztró Kft-nek. Ennek a cégnek a székhelye is az egri Trinitárius utcába, a rádió stúdiójának is helyet adó ingatlanba került bejegyzésre. Érdekesebb azonban az, hogy ennek a Kft-nek a másik 50%-a a Szomszéd Lajos NER-lovag, Mészáros Lőrinchez közel álló üzletember zászlóshajó-cége, a korábban már máshol is felbukkanó Érd 2008 Ingatlanforgalmazó Kft. tulajdona. Szomszéd Lajos neve előkerült a brutálisan túlárazott Lenkey-ház ügyében is.

 

De ha ez nem lenne elég, a Mészáros név felbukkan máshol is, sokkal közvetlenebbül, méghozzá Mirkóczki Ádám közelgő "kampányeseményén" (Feketeszárú cseresznye című előadás, az egri sportcsarnokban, június 3-án) – ahova csak előzetes regisztrációval és csak egriek mehetnek el. A város hivatalos közösségi oldalán konkrétan ez olvasható:

Közel 670 jegy áll rendelkezésre, egy fő 2db jegyet foglalhat, ehhez az igénylőnek egri lakcímkártyával kell rendelkeznie, melyet az előadásra való belépéskor ellenőriznek. Az esemény a Pro Filii Alapítvány támogatásával valósul meg.

A regisztráció és az egriség egy kampányrendezvényen még el is menne, azonban ez a rendezvény kulturális-művészeti előadásként kerül megrendezésre, szűrt közönség előtt és aminek fő támogatója a Pro Filii Alapítvány, ami családilag és pénzügyileg nem is lehetne közelebb Mészáros Lőrinchez. Íme az alapítvány kuratóriumának tagjai:

 

 

forrás: Pro Filii Alapítvány

 

Összefoglalva az elmúlt hónapokban történteket, Mirkóczki Ádám NER-közeli rádióssal akart saját médiát összeeszkábálni amit a választásokon akart használni, és arról beszélget, hogy hogyan kell sokat lopni, de közben testvére egy olyan cégben volt tag, ami egyértelműen Mészáros Lőrinchez köthető Szomszéd Lajoson keresztül, ráadásul a kampányeseménynek mondható előadását is egy tőrőlmetszett NER, Mészáros Lőrinc Alapítvány támogatja.

 

A korábban kiszivárogtatott hangfelvételek itt érhetők el:

 

1. Nem adna ki adatkérésre közadatokat

2. Megölné Danny Bluet és Dj Dominiket már a nevük miatt

3. Saját médiát építene ki közpénzből

4. Képviselőtársát buzizza

5. Másik képviselőtársát is minősíti, mi több saját képviselőjelöltjét is kineveti és a nyugdíjasokba is belerúg

6. Mirkóczki jóban van a Fidesszel, csak Pajtók sunyi geci, lopni meg nem 5 forintot kell

 

 

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló