2024. július 25., Jakab Kristóf

Eger ügye

#nyomozás #lenkey-ház

A Lenkey-ház brutális túlárazás a rendőrségnek is feltűnt, elrendelték a nyomozást

Csarnó Ákos 2024.04.26. 08:47

Erről Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő számoltbe, aki feljelentést tett korábban

 

A Lenkey-ház felújítása az év elején begejeződött, azonban sokakban felmerült a kérdés, hogy miért kerülhetett majd' 500 millió forintba a munka? Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő (Momentum) április elején feljelentést tett az ügyben, hogy kiderülhessen, történt-e visszaélés a beruházás során. A közösségi oldalán számolt be az újabb fejleményről:

Kézhez kaptam az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának határozatát, mely szerint költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt fog nyomozást végezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága az egri Lenkey-ház felújításának sokszorosan túlárazott tételei okán. Április 5-én tettem feljelentést az Egri Rendőrkapitányságon, mivel a Lenkey-ház felújításának tételei közt többek között olyan sarokszelep is található, mely boltban 3200 forintért megvásárolható, ugyanakkor a beruházás során tíz darab sarokszelepet több mint kétmillió (!) forintért építettek be. Érdeklődve várjuk a fejleményeket!

Ez a nyomozás a pénzügyi tartalmat vizsgálja, egy másik nyomozás viszont azért folyik, mert a közérdekű adatok kiadását nehezítette a Vármúzeum, így nem lehetett korábban megtudni, mennyibe is kerülnek az egyes tételek a Lenkey-ház felújításakor.

 

indexkép: korábbi felvétel, a felújítás után

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló