2024. május 23., Dezső

Eger ügye

#városháza #momentum #korrupció #lenkey-ház #lőcsei lajos

Feljelentés a Lenkey-ház brutális túlárazása ügyében

Csarnó Ákos 2024.04.05. 15:21

A Mometumos Lőcsei Lajos tette meg

 

Míg Eger polgármestere közadatok visszatartásáról értekezik, addig én megtettem a rendőrségi feljelentést a Lenkey-ház sokszorosan túlárazott tételeivel kapcsolatban – tájékoztatott az országgyűlési képviselő a közösségi oldalán. Alább a közleményt idézzük:

A Városháza Talponálló osztotta meg és az Egri Ügyek hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, melyen Mirkóczki Ádám arról beszél, miként gördítene különböző akadályokat közérdekű adatok megismerhetősége elé. Mirkóczki Ádám ezzel végleg méltatlanná vált az egriek képviseletére, közérdekű adatok tudatos visszatartásának szándéka ugyanis nem más, mint a választói bizalommal elnyert polgármesteri tisztség szembeköpése, elárulása. Mirkóczki azzal a nevetséges indokkal próbálta menteni a menthetetlent, hogy ő csupán egyetlen személynek, Domán Dánielnek nem hajlandó kiadni az egri lakosokat érintő közadatokat. Domán Dániel nem véletlenül tüske a polgármester szemében, hiszen Domán már tavaly július óta próbálja kideríteni, mennyibe is került pontosan a Lenkey-ház felújítása, pert is indított a szerződések nyilvánosságra hozataláért, miután a beruházásért felelős Dobó István Vármúzeum nem adta ki azokat közérdekű adatigénylésre. Jobb, ha Mirkóczki Ádám tisztában van azzal, hogy egyetlen egri lakostól sem tagadhat meg közérdekű adatokat. És legyen tisztában azzal is, hogy ha bárki az átlátható, transzparens városi működést a zászlajára tűzi, én ott leszek mellette és segíteni fogom!

 

Szeretném nyomatékosítani: senkinek nem azzal van problémája, hogy Eger városának egyik szégyenfoltját, a málladozó Lenkey-házat hosszú évek várakozását követően felújították. Amikor azonban megtörténik, hogy egy boltban 3200 forintért megvásárolható sarokszelepből tíz darabot több mint kétmillió (!) forintért építenek be, akkor ott felmerül a hanyag és hűtlen kezelés gyanúja, ezért a mai napon megtettem a feljelentést az Egri Rendőrkapitányságon.

 

A Lenkey-ház túlárazásáról és az adatok elhallgatásáról ide kattintva olvashatnak bővebben.

 

indexkép: Lőcsei Lajos facebook 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló