2024. július 20., Illés

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #választás2024eger #egyed zsolt #hangfelvétel

A dilivonatról nem tud leszállni Mirkóczki, most a nyugdíjasokba, borászokba és újabb képviselőbe rúgott egy nagyot

Csarnó Ákos 2024.05.04. 10:08

A rádió vezetője szerint meg hát sokan meghaltak a 70 pluszosok között a covid-járvány alatt

 

Menetrendszerűen érkeznek a hangfelvételek Mirkóczki Ádámról és társairól. Most – a hangfelvétel kiszivárogtatója szerint – ismét Egyed Zsolt, a Rádió 1 (Média Sztárbox) egri vezetője illetve feltehetőleg Spisák György aljegyző hallható. A felvételen ismét erős kifejezések hangzanak el, bár most nem a trágárság a hangsúlyos, hanem a tartalom.

 

 

 

Csetneki, Császár és a szatyros öregasszonyok

 

A felvételen először arról beszélgetnek a társalgók, hogy nem tudták felépíteni Csetneki Attila jelöltet (feltehetőleg a Fideszre utalva, noha ő amúgy jelenleg képviselő az egri Közgyűlésben, de ami erős az az, hogy az ellenfele az a Császár Zoltán volt, aki 26 év, színesnek mondható képviselői munka után vonult vissza. Császár Zoltánról elhangzik, hogy „te bazdmeg leállsz egy fél órát pofázni egy öregasszonnyal végighallgatni meg viszed a szatyrát?” – legalábbis így jellemezte a korábbi szövetségesét az egri polgármester. Nem volt váratlan ezután az, hogy Császár elkezdett „kimozogni” az ún. városvezetés csapatából. Ráadásul az elhangzottak szerint a covid-járvány alatt a 70 pluszosok nagy része úgyis meghalt.

 

„Ó, jön már az idióta Császár.”

 

A három beszélgető közül az egyik elmondta a maga véleményét is a már nem újrázó képviselőről. Aztán elhangzik, hogy Császár Zoltán képviselővel „az embereknek már tele van a fasza”.

 

Oroján és az autója

 

Az a felvételen nem egyértelmű, hogy Oroján Sándor autóját az a Kovács Attila javította-e meg, aki jelenleg Mirkóczki egyik választáson indulni kívánó jelöltje, de jól hallhatóan a beszélgetők a személyén is jót derültek.

 

Végül a turizmus és a borászok

 

Az Eger Városi Turisztikai Kft. vezetőjébe, Törőcsik Gáborba is belerúgtak egy nagyot, ugyanis a beszélgetők között elhangzott, hogy azért lehet a cég vezetője, mert a nagy egri borászatok – kiemelten Tarnai Éva, az Ostorosbor Zrt. vezetőjének, Soltész Gergőnek a felesége - „beleszól” a vezetésbe.

„Én leszartam, mert tudod nekem egy borász sem volt a támogatóm” – jelezte a véleményét Eger polgármestere.

 

Ezelőtt a polgármester viselt dolgairól négy hangfelvétel került ki, de a szivárogtató(k) még továbbiakat ígértek).

 

A Rádió 1 az alábbi közleményt adta ki az üggyel kapcsolatban:

 

Tisztelt szerkesztőség, 
 
tekintettel arra, hogy újabb botrányos hangfelvétel látott napvilágot az egri közéletben, amely kapcsán - sajnos  - ismét szóba került a Radio1 Eger, újra, de reményeink szerint utóljára, a frekvenciát birtokló cég tulajdonosaiként szeretnénk néhány tényt tisztázni az ügyben. 
Mint azt korábban, számos médiatermékben napvilágot látott nyilatkozatunban már leszögeztük, a felvételen polgármester úrral beszélgető Egyed Zsolt úrnak semmifajta tulajdona nem volt, és nincs is a Radio1 Eger frekvenciáját birtokló cégben, így magában a rádióban sem. Szavaiért tetteiért, saját maga tartozik felelősséggel. 
Mi, a magunk részéről egyrészt szeretnénk megismételni, és nyomatékosítani korábbi, a helyi és az országos médiában is számos helyen napvilágot látott nyilatkozatunkat: 
 
„A nyilvánosságra került hangfelvétel alapján nyilvánvaló, hogy a Rádió 1 nem érintett az ügyben, hiszen Egyed Zsolt úr saját cége nevében, egy hírportál alapításáról tárgyal Eger polgármesterével. Az ügyben cégünk egyetlen munkatársa sem érintett, az emberi méltóságot sértő kifejezéseket és köztiszteletben álló, magas szakmai színvonalú munkát végző újságírók sértegetését, becsmérlését mélységesen elítéljük. Cégünk a múltban és a jövőben is a jogszabályok és az üzleti korrektség írott, íratlan szabályainak szigorú betartása mellett végzi tevékenységét.”
 
Egyúttal, az újabb napvilágra került hangfelvétel kapcsán szeretnénk az alábbiakat tisztázni: 
 
Egyed Zsolt úr nem tulajdonosa, nem vezetője a Rádió1-nek, cége, szerződés alapján,  médiaügynöki tevékenysége végez rádiónknak, így polgármester úrral kizárólag a saját maga és/vagy saját cége nevében tárgyalhatott/beszélgethetett.  
A mi cégünktől ilyesmire soha, semmilyen felhatalmazást nem kapott. 
 
 A polgármester úr, aljegyző úr és Egyed Zsolt úr között zajló, napvilágra került beszélgetésekről, azok tényéről és tartalmáról, semmifajta tudomásunk nem volt, az ott elhangzottak cégünk érdekeivel és értékeivel ellentétesek.
 
A hangfelvételen szereplő személyek közül többen, általunk jól ismert, tisztelt, és köztiszteletben álló személyek, köztük cégünk üzleti partnerei is. Az őket ért becsmérlő, cinikus jelzőktől messzemenőkig elhatárolódunk, továbbá kijelentjük, hogy az ilyen, és ehhez hasonló stílusú, tartalmú  beszélgetések nem férnek bele cégünk  üzleti kultúrájába. 
Tisztelettel kérjük a helyi és az országos média munkatársait, hogy - jó hírnevünkre és üzleti érdekeinkre figyelemmel - a jövőben ezen tények figyelembevételével fogalmazzák meg az ügyben születő tartalmaikat.

 

indexkép: Komka Péter, MTI

 

 

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló