2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#mirkóczki ádám #spisák györgy #pajtók gábor #egyed zsolt

2023: Mirkóczki jóban van a Fidesszel, csak Pajtók sunyi geci, lopni meg nem 5 forintot kell - HANGFELVÉTEL

Csarnó Ákos 2024.05.08. 13:50

És mi lesz még a többi felvételen?

Mirkóczki Ádámról, Eger polgármesteréről egyre komolyabb tartalmú hangfelvételek kerülnek fel az internetre. A legújabb felvétel a Fidesszel való jó kapcsolatáról, Pajtókról és a lopásról is szó, nem kis tételben.

 

A felvétel szivárogtatója már az ötödik anyagot küldte el a sajtónak országszerte és Egerbe egyaránt, de a mostanival már hat hanganyag szól a polgármester és körének dolgairól.

 

1. Nem adna ki adatkérésre közadatokat

2. Megölné Danny Bluet és Dj Dominiket már a nevük miatt

3. Saját médiát építene ki közpénzből

4. Képviselőtársát buzizza

5. Másik képviselőtársát is minősíti, mi több saját képviselőjelöltjét is kineveti és a nyugdíjasokba is belerúg

 

 

 

A felvétel szivárogtatója szerint ez a mostani hanganyag 2023 februárjában készült (a Fidesz egri szervezetének oszlatási botránya után) A NER embere (a korábbi felvételeken is hallható Egyed Zsolt, akitől a Rádió 1 korábban elhatárolódott) szerint Mirkóczki jóban van a Fidesszel és Pajtókkal, amit a polgármester nem tagad, sőt kijelenti: "most is jóban vagyok csak egy sunyi geci". Portálunk többször is megírta, hogy a két fél jó kapcsolatokat ápol egymással. Mirkóczki szerint Pajtók el akar határolódni tőle a háttérben, ami nem rossz. Neki ugyanis nincs kitől tartania a választásokon, mert a Fidesznek nincs felépített, makulátlan embere és egy év alatt nem is lehet felépíteni olyat. Marad Habis (azóta tudható, hogy végül nem a volt polgármester hanem Vágner Ákos lett a Fidesz-KDNP jelöltje).

 

Mirkóczki szerint Orosz Ibolya indulni fog a választásokon mert muszáj neki, és szó van arról is, hogy a Fidesz frakció tagjainak Oroján mellől való kiszállása jó lenne. A felvételen továbbá jellemzik az akkor még fideszes képviselőket. A NER embere szerint "Kovács Cs-nek „csak egy a fontos bazmeg, hogy ez a buzi vizilabda menjen, amire senki nem kíváncsi", Juhász Ádám pedig ne is szólaljon meg, mert nem tud beszélni. Elhangzik az is a résztvevők szájából, hogy Lombeczki Gábor autista.

 

Kiderül, hogy már akkor teljesen biztos volt abban Mirkóczki Ádám, hogy indul a választáson, mint polgármester, egy csapattal, minden körzetben, mire figyelmeztetést kapott, hogy vigyázzon, hogy kiket választ maga mellé. Mirkóczki szerint nem lehet megállapítani senkiről, hogy egy év után meghülyül ha a hatalomhoz hozzájut.

 

Ismét szóba kerül Császár Zoltán képviselő is, akinek saját érdekét előtérbe helyezőnek tűnő lobbiját Földvári Győző árulta el Spisák György aljegyzőnek (aki vélhetőleg a harmadik résztvevője ennek a beszélgetésnek). Spisák ezután elmeséli, hogy "mindig elmondom ha nyerek 2019-ben Tiszafüreden saját magam szoptam volna le azzal a testülettel." Spisák 2019-ben több ellenzéki párt színeiben indult az akkori helyhatósági választáson.

 

Ezen hangfelvétel legsúlyosabb mondatai viszont a végén hangzanak el. Mirkóczki és Egyed ezután arról beszélgetnek utalva arra, hogy Császár ingatlanának értéke növekedik, hogy az egy pitiáner dolog, „bazmeg ha valaki lop, akkor lopjon sokat. Ne, ne..." - mondja Egyed mire Mirkóczki helyesel és kimondja: "5 forintot".

 

indexkép: Pajtók Gábor facebook

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló