2021. April 11., Leó Szaniszló

Eger ügye

#volánbusz

Ha MÁV-pénztárban venne buszbérletet Heves megyében, azt ezeken az állomásokon teheti meg

2021.3.31. 12:10

Több településen boltokban, trafikokban is lehet jegyet és bérletet vásárolni.

Ahogy arról portálunk is Volánbusz ezért rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezet be járatain: a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve – azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást – a helyi járatokon 2021. március 29-től egységesen felfüggeszti az első ajtós felszállást.

 

Az állami közlekedési vállalat közleményében kiemelte, hogy az utasaiknak a korábbi hasonló intézkedésekhez képest több lehetőségük van megvenni jegyüket vagy bérletüket: újdonságként a MÁV-START pénztáraiban is lehet bérletet vásárolni, országszerte közel 300 helyszínen. Ezeknek a pontos listáját a Volánbusz honlapján is közölték, és a felsorolásban a Heves megyei vasútállomások közül az egri, füzesabonyi, gyöngyösi, hatvani, kál-kápolnai és a vámosgyörki szerepel. Ezen kívül továbbra is lehet jegyeket és bérleteket vásárolni egyes üzletekben is Egerben és a megye több településén, ezeknek a listája IDE KATTINTVA érhető el.

 

A Volánbusz portálunkat arról is tájékoztatta, hogy addig is, amíg a buszon történő jegyvásárlás szünetel, arra törekszenek, hogy a buszozni szándékozók közül senkit ne zárjanak ki az utazásból, és lehetőleg ne kelljen pótdíjat fizetnie.

Azon utasaink számára, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy egyéb, méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni, 2021. március 29-től – a fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének időtartama alatt – biztosítjuk, hogy az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthassák jegyüket

– közölték.

 

(Indexfotó: teksomolika / freepik.com)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló